Onze kijk op huidverzorging

Waarom je huid kiest voor puur natuur

Wij gaan ervan uit dat alleen de natuur ons het beste kan bieden om de huid te verzorgen en in balans te houden. Onze inspiratie halen we hoofdzakelijk uit de plantenwereld en de natuur om ons heen. Deze schatkamer boordevol waardevolle ingrediënten, elk met een unieke werking, levert ons niet alleen de nodige grondstoffen maar ook belangrijke inzichten die ons helpen bij de samenstelling van onze producten. Door te observeren wat er in de natuur gebeurt, leren we hoe we de processen in onze huid op een natuurlijke manier kunnen ondersteunen en versterken.

Een voorbeeld hiervan is de irisplant, die zowel in zeer droge als vochtige omstandigheden gedijt. Iriswortels hebben de unieke eigenschap vocht op te slaan en het pas aan te spreken wanneer de plant het nodig heeft. Een teveel aan water verdampt via de bladeren. Van dat vochtregulerende vermogen maakt Weleda gebruik in Iris Hydraterende Gezichtsverzorging, die de natuurlijke vochtbalans in de huid helpt herstellen.

"Door te observeren wat er in de natuur gebeurt, leren we hoe we de processen in onze huid op een natuurlijke manier kunnen ondersteunen en versterken."

Wat zit er in onze producten?

Onze producten zijn volledig vrij van synthetische ingrediënten zoals parabenen, ftalaten, minerale oliën, sulfaten, enzovoorts. We werken uitsluitend met ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong die worden geselecteerd op basis van hun specifieke werking en mildheid voor de huid. Elk verzorgingsproduct heeft een unieke formule die ervoor zorgt de ingrediënten elkaars werking versterken. Deze bestaat doorgaans uit 4 bouwstenen:

1. Plantaardige oliën en wassen

De plantaardige oliën zijn rijk aan essentiële vetzuren, stoffen die broodnodig zijn voor een gezonde huid maar die ons lichaam niet zelf kan aanmaken noch voldoende uit voeding kan halen. Alle plantaardige oliën die Weleda gebruikt, zoals bijvoorbeeld SesamolieZonnebloemolie en Sheabutter, zijn koudgeperst en 100% zuiver. Natuurlijke wassen zoals bijenwas of wolwas leggen een voedend laagje op de huid, zonder deze af te sluiten. Deze vind je vooral terug in crèmes met een beschermende werking, zoals Coldcream

2. Actieve bestandsdelen

De actieve bestanddelen of werkzame stoffen bepalen grotendeels de actieve werking van een product. Ze worden geselecteerd omwille van hun specifieke invloed op de processen in de huid, zoals versteviging of hydratatie. Ze worden hoofdzakelijk in de vorm van plantenextracten en -oliën toegevoegd aan de formule. Zo zorgt granaatappelpitolie voor de antioxidatieve invloed van de Granaatappelserie voor de rijpere huid. Granaatappel vormt dus de hoofdplant van dit assortiment. Samen met de andere werkzame stoffen zorgt granaatappelpitolie ervoor dat de  celvernieuwing in de huid wordt gestimuleerd, waardoor de eerste tekenen van huidveroudering worden tegengegaan. Andere voorbeelden van werkzame stoffen zijn Calendula-extract, Kamille-extract en Arnica-extract.

3. Hulpstoffen

Hulpstoffen, zoals  Alcohol, Vetzuurglyceride, Tapiocazetmeel en Xanthaan, spelen een erg belangrijke rol in natuurlijke verzorgingsproducten. Ze hebben geen actieve werking, maar zorgen ervoor dat de formule van het product stabiel blijft en een bepaalde consistentie heeft. Bovendien regelen ze dat het product gedurende een bepaalde tijd bewaard kan blijven. Voor natuurcosmetica vormt dit een grote uitdaging omdat er geen synthetische conserveringsmiddelen worden gebruikt.

4. Geurstoffen

In natuurlijke verzorgingsproducten wordt het parfum gecreëerd door een compositie van natuurlijke etherische oliën. Dit zijn vluchtige, geurige stoffen, meestal via waterdampdestillatie verkregen uit bloemen, planten en vruchten. Ze geven de verzorgingsproducten hun unieke geur en hebben een specifieke invloed op lichaam en geest. De natuurlijke etherische oliën hebben niet alleen een geurfunctie, maar fungeren ook als conserveringsmiddel.