Wij gebruiken kostbare natuurlijke ingrediënten

Onze natuurlijke cosmetica, gemaakt van hoge kwaliteit plantaardige oliën, natuurlijke extracten en pure etherische oliën, zijn goed voor je huid en de planeet.

Natuurlijke huidverzorging

Voor je lichaam zorgen betekent meer dan alleen schoonheid, het betekent ook gezondheid. De natuur weet precies wat jouw huid nodig heeft om zichzelf te genezen en te versterken. Onze 100% natuurlijke huidverzorgingsproducten helpen de huid zichzelf te herstellen en gezond te blijven. Iedere plant heeft een andere werking voor verschillende behoeften. Elke huid is uniek, en heeft dus ook unieke behoeften.

De kracht van planten

We gebruiken alleen de beste ingrediënten uit de natuur in onze producten. Onze ingrediënten zijn afkomstig van planten, bloemen en andere natuurlijke bronnen. We combineren deze ingrediënten om de gezondheid en effectiviteit van je huid te ondersteunen, niet om het over te nemen. Heeft je huid behoefte aan een antioxidant, of heeft ze vocht nodig? We combineren verschillende oliën en extracten om in te spelen op de specifieke behoeften van jouw huid.

De oliën die wij gebruiken in onze huidverzorgingsproducten worden verkregen uit bijvoorbeeld abrikozenpitten, de vruchten van de arganboom, granaatappelpitten, tarwekorrels, duindoorn- of teunisbloempitten. Effectieve extracten halen we uit diverse planten, zoals witte dotterbloem of de vochtvasthoudende cactusvijg. Sinds 1926 verzorgt Weleda Skin Food de huid van de mensen dankzij de geneeskrachtige plantextracten van biologische viooltjes, kamille en Calendula.

Hoe verwerken we Calendula

Om een tinctuur van Calendula te maken, beginnen we met het oogsten van de bloemen die we vervolgens vermalen tot een fijn poeder. We vermengen dit poeder met een extractiemiddel op basis van alcohol. De alcohol verdampt waardoor er een extract overblijft met helende eigenschappen. Dit extract gebruiken we in onze producten omdat we willen dat jij de best mogelijke kwaliteit van de natuurlijke ingrediënten ervaart. 

Waarom plantaardige oliën goed zijn voor je huid

Plantenoliën worden gewonnen uit koude persing van zaden, vruchten en noten. Dit zijn allemaal producten die de warmte van de zon en en zonne-energie in zich hebben opgeslagen. Dat is precies de reden waarom een olie nooit koud is. Het flesje kan misschien koud voelen, maar zodra de olie je huid raakt voel het warm aan. Al eeuwen gebruikt men oliën die gewonnen worden uit plantaardige bronnen, deze werden toen al gebruikt voor rustgevende massages en huidverzorging. De therapeutische voordelen van plantaardige oliën zijn oneindig. 

Wij geloven in transparantie en volledige openheid over onze ingrediënten

Onze producten zijn gelabeld volgens INCI (Internationale Nomenclatuur van Cosmetische Ingrediënten), wat op het eerste gezicht raadselachtig eruit kan zien. In Europa, de Verenigde Staten en Japan moeten cosmetica-ingrediënten namelijk volgens internationale normen worden vermeld. We willen duidelijk en transparant zijn over wat er in onze producten zit, daarom bieden we ingrediëntenlijsten aan op onze website en op de verpakking als daar ruimte voor is. Zo kan je gemakkelijk zien welke ingrediënten in onze producten zitten.

Wat onze producten niet bevatten

Sommige cosmetica bedrijven gebruiken microplastics, zoals siliconen, die rivieren en oceanen, oftewel het milieu vervuilen. Weleda gebruikt geen microplastics. In onze Berken Pearl Scrub Douchecrème maken we geen gebruik van kleine plastic deeltjes, maar van milieuvriendelijke Carnauba- en bijenwas korreltjes. Wij geloven dat kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan.

Wanneer je Weleda gebruikt, kun je vertrouwen op:

  • 100% natuurlijk gecertificeerde cosmetica
  • +80% biologische ingrediënten
  • Vrij van microplastics, genetisch gemodificeerde en aardolie afgeleide ingrediënten
  • Grondstoffen met respect voor mens, plant en dier
  • Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen
  • 100% natuurlijke geuren, ontwikkeld door eigen parfumeurs

Onze natuurlijke cosmetica is gecertificeerd

Op de verpakking zie je hoe natuurlijk onze producten zijn: onze producten hebben namelijk het NATRUE-label. Dit geeft aan dat ze voldoen aan de hoogste normen voor de herkomst van ingrediënten. Alle NATRUE-gecertificeerde producten maken geen gebruik van synthetische geurstoffen, siliconen, microplastics, nanoplastics of op aardolie gebaseerde ingrediënten zoals paraffine.

We verbouwen onze grondstoffen duurzaam en verantwoord

Wij zetten ons in voor een duurzame en verantwoorde inkoop van onze ingrediënten. We weten dat de manier waarop we natuurlijke ingrediënten oogsten, verbouwen en verwerken een grote impact heeft op onze planeet. Daarom leven we de normen van UEBT (de organisatie voor ethisch verantwoorde producten) na. Dit betekent dat we de manier waarop we onze natuurlijke ingrediënten inkopen, moeten verbeteren en de mens en biodiversiteit met respect moeten behandelen.