Hoe het begon

Het verhaal van Weleda begon in 1921 in Zwitserland. Dr. Rudolf Steiner, filosoof en natuurwetenschapper, richtte Weleda op in samenwerking met de Nederlandse arts Dr. Ita Wegman, gespecialiseerd vrouwenarts. Aan de basis ligt de antroposofie. Deze denkwijze vertrekt vanuit het holistische uitgangspunt dat lichaam, geest en ziel verbonden zijn met de rest van de wereld. Dr. Steiner en zijn team hadden toen reeds begrepen dat het menselijk lichaam beschikt over het opmerkelijke vermogen om zichzelf te helen, maar hierbij soms hulp kan gebruiken. Daarom ontwikkelden zij een volledig gezondheidsprogramma met geneesmiddelen en verzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten om het lichaam te ondersteunen. Daartoe werden biodynamische tuinen aangelegd waar op duurzame wijze de nodige natuurlijke grondstoffen werden geteeld.

 

Vandaag, al meer dan 100 jaar later, zijn we bij Weleda trots op onze vestigingen en partnerships over de hele wereld, maar eigenlijk is er aan de essentie niet zoveel veranderd. Weleda werkt nog steeds met natuurlijke ingrediënten die op een duurzame wijze worden geteeld en verwerkt. De gezondheid en het welzijn van mens en natuur is nog altijd ons hoogste doel. Dit weerspiegelt zich in de kwaliteit en puurheid van onze verzorgingsproducten en geneesmiddelen.

Onze missie

De natuurlijke basis van het begin klinkt nog steeds door in onze missie. Natuurlijke ingrediënten, duurzame productie en aandacht voor mens en natuur is bij Weleda nog even hip als meer dan 100 jaar geleden.

Meer over onze missie