Sociale duurzaamheid

Als organisatie zijn we verantwoordelijk voor onze medewerkers en iedereen die betrokken is bij het maken van onze producten. Daarom vinden we het belangrijk om te kunnen bijdragen aan de gezondheid van onze werknemers, leveranciers en partners en om te zorgen voor hun veiligheid en individuele ontwikkeling.

Met onze leveranciers streven we zoveel mogelijk naar duurzame contracten op lange termijn waarbij een eerlijke verloning centraal staat. We ondersteunen hen bij de omschakeling naar biologische teeltmethoden en creëren een samenwerkingsverband dat zekerheden biedt en werkgelegenheid en opleidingsmogelijkheden verschaft aan de lokale gemeenschap. Voorbeelden hiervan zijn diverse teeltprojecten over de hele wereld.

Ook onze eigen medewerkers, zo’n 1.900 mensen wereldwijd, verdienen de beste kansen en ontwikkelingsmogelijkheden. Daarnaast is ook een gezond evenwicht tussen werk en gezin een belangrijk punt in ons beleid. In dat kader werd bijvoorbeeld een kinderdagverblijf voorzien in de vestigingen in Schwäbisch Gmünd (Duitsland) en Huningue (Frankrijk).