Onze duurzame partners

Niet alleen bij Weleda is duurzaamheid een van de belangrijkste speerpunten. Ook bij heel wat andere organisaties is dat het geval. En wanneer we samen de handen in elkaar slaan, kunnen we nog veel meer bereiken.

Maak kennis met onze ‘duurzame’ partners in crime en breng zeker een bezoek aan hun website.

WWF

WWF is een van de bekendste en grootste internationale natuurbehoudsorganisaties ter wereld. Zij doen er alles aan om de aantasting van het milieu op onze planeet een halt toeroepen en te bouwen aan een toekomst waarin de mens in harmonie leeft met de natuur, door te werken aan het behoud van de biodiversiteit, door toe te zien op een duurzaam gebruik van de natuurlijke rijkdommen en door mensen aan te zetten vervuiling en overconsumptie te verminderen. Sinds 2016 werken Weleda en WWF samen aan diverse projecten om de natuur in binnen- en buitenland te beschermen.

Meer over WWF

Klimaatneutrale bedrijfsvoering

Weleda Benelux is een klimaatneutrale organisatie. Om dit statuut te bereiken hebben we ons laten begeleiden door de Climate Neutral Group. Deze organisatie heeft onze CO2-voetafdruk in kaart gebracht en geadviseerd hoe we onze klimaatimpact blijvend kunnen reduceren. De resterende CO2-uitstoot compenseren we door te investeren in het Gold Standard project: Biogasproject in Cambodja.

Meer over Climate Neutral Group

100% vrij van microplastics

In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. Dit leidt tot ernstige verontreiniging. De Plastic Soup Foundation doet er alles aan om mensen bewust te maken van de situatie en de verontreiniging van de oceanen een halt toe te roepen. Recent ontving Weleda-directeur Marc van Boven de Plastic Soup Terrine, omdat onze producten niet alleen natuurlijk zijn maar ook 100% vrij van microplastics.

Meer over Plastic Soup Foundation

Duurzaamste cosmeticamerk van 2016

Veel merken beweren groen en duurzaam te zijn, maar welke zijn dat echt? Rank a Brand brengt hierin duidelijkheid. Deze onafhankelijke merkenvergelijkingssite beoordeelt consumentenmerken in diverse sectoren op een transparante manier en geeft een eerlijk oordeel. In 2016 kwam Weleda uit de bus als duurzaamste cosmeticamerk.

Meer over Rank a brand

Biodiversiteit staat steeds voorop

In 2007 werd the Union for Ethical BioTrade opgericht, een non-profit organisatie die haar leden, waaronder Weleda, stimuleert om natuurlijke ingrediënten op een zo respectvol mogelijke manier aan te kopen zodat hun voortbestaan niet in het gedrang komt. UEBT ijvert voor de bescherming van biodiversiteit en een eerlijke verloning van alle partners in de productieketen, waarden die volledig terug te vinden zijn in onze eigen beleidsprincipes.

Meer over het UEBT

Onze garantie voor 100% natuurlijke producten

Alle producten van Weleda zijn samengesteld uit ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong. Deze garantie bieden wij via het NATRUE-kwaliteitslabel: dit het strengste internationale keurmerk voor natuurcosmetica. Op dit moment is dit het enige label dat de garantie biedt dat een cosmeticaproduct uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevat en volledig vrij is van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, siliconen, ingrediënten van minerale oorsprong of genetisch gemanipuleerde ingrediënten.

Meer over NATRUE