Sporten met spierpijn

Je bent vol goede moed begonnen met een nieuwe sport of je wil graag strikt je trainingsschema volgen.

Je staat alweer te popelen om te starten met je volgende work-out, maar je hebt nog wat spierpijn van de vorige keer. Is het dan wel verstandig om te trainen met spierpijn?

Is trainen met spierpijn goed of slecht?

Om te kunnen inschatten of het wel verstandig is om te sporten met spierpijn, is het goed om even na te gaan wat spierpijn eigenlijk is. Wanneer je je realiseert dat spierpijn eigenlijk betekent dat je spieren lichtjes beschadigd zijn, maar hierdoor sterker worden, weet je ook dat je dit herstelproces het beste respecteert. Het is dus niet zo’n goed idee om je spieren weer te gaan belasten op een moment dat ze nog volop aan het herstellen zijn van je vorige sportsessie. Negeer je dit signaal, dan verhoog je de kans op overbelasting of blessures.

Mag je dan helemaal niet sporten met spierpijn?

Toch wel. Zoals je kunt lezen in onze tips om spierpijn te verzachten is het juist goed om in beweging te blijven. Op die manier worden je spieren goed doorbloed en zullen ze sneller herstellen. Alleen kun je dan beter kiezen voor een vorm van beweging die geen extra belasting vormt voor de spieren waar je de pijn het meeste voelt. Heb je bijvoorbeeld spierpijn na hardlopen, dan kun je wel prima bij een volgende sessie gaan fietsen. Ook zwemmen is een prima keuze, omdat je gewicht wordt gedragen door het water en je spieren op die manier ontlast worden terwijl ze toch getraind worden. Een belangrijke regel bij sporten met spierpijn is wel dat je moet luisteren naar je lichaam. Neemt de pijn toe, of voel je dat het echt niet goed gaat, dan stop je beter meteen. Ga zeker niet over je grens.

Arnica Sport Massageolie

Verwarmt en ontspant de spieren
7 reviews
200 ml
€21.99
Koop nu

Arnica Sport Douchegel

Verkwikt en geeft energie
17 reviews
200 ml
€6.99
Koop nu

Arnica Sport Bad

Ontspant en bevordert het herstel van de spieren
200 ml
€15.99
Koop nu

Arnica Sport Gel

Eerste hulp bij gevoelige en stijve spieren
25 g
€10.99
Koop nu