Zeer gevoelige babyhuid

Heb jij zelf last van een gevoelige huid? Dan is de kans groot dat dit ook bij je kindje het geval is aangezien erfelijkheid hier een grote rol speelt. Baby’s hebben van nature een dunnere en delicatere huid. Wanneer er bovendien sprake is van een beperkte barrièrefunctie, zal de huid onvoldoende vocht vasthouden. In dat geval spreken we van een gevoelige huid. Deze voelt droog aan en kan schrale plekken vertonen. Heeft je baby een zeer gevoelige huid, dan is een aangepaste verzorging nodig.

 

5 tips om de gevoelige huid van je baby te verzorgen

  1. Vermijd om je baby te vaak te wassen. Zeker als hij nog erg klein is, is het niet nodig om dagelijks in bad te gaan. De billetjes kun je makkelijk proper houden door ze regelmatig met een washandje met lauw water af te vegen en daarna droog te deppen.
  2. Was je kindje bij voorkeur met een natuurlijke olie (parfumvrij) in plaats van en zeep. Doe ook altijd een scheutje olie in het badwater, zodat de huid niet uitdroogt. Meng de olie steeds eerst in een klein bekertje met water en voeg het daarna toe aan het badwater. Zo voorkom je dat de olie op het water gaat drijven.
  3. Gebruik milde, natuurlijke verzorgingsproducten die de de huid niet prikkelen en dus geen parfum of synthetische conserveringsmiddelen bevatten.
  4. Zorg ervoor dat de kleertjes niet voor extra irritatie zorgen en kies bij voorkeur voor zachte (bio-)katoenen stofjes. Gebruik een wasproduct dat geschikt is voor de zeer gevoelige huid.
  5. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid in huis. Een te droge lucht kan ervoor zorgen dat de huid uitdroogt en daardoor extra gevoelig wordt.

Meer weten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis voortaan niets meer van Weleda! Je verneemt als eerste welke nieuwe producten we op de markt brengen en ook over heel wat andere zaken houden we je op de hoogte.

 

 

 

 

Klik hier om je aan te melden.

 

Baby Sensitive Witte Malva Bodymilk

Verzacht de gevoelige huid - parfumvrij
200 ml
€15.49
Koop nu

Baby Sensitive Witte Malva Gezichtscrème

Verzacht de gevoelige babyhuid - parfumvrij
50 ml
€10.49
Koop nu

Calendula Verzorgende Olie

Verzorgt en beschermt de babyhuid
50 ml
€12.49
Koop nu