Wij werken in harmonie met mens en natuur

Op een duurzame manier, gezond en lekker in je vel zitten? Wij kunnen je helpen. Sinds 1921 ontwikkelen we producten voor gezondheid en schoonheid én voor een betere wereld.

Natuurlijke verzorging voor je huid

Onze huid heeft bescherming en verzorging nodig, en dat kan het beste met natuurlijke ingrediënten. De grondstoffen die we gebruiken voor Weleda’s natuurcosmetica zijn van natuurlijke oorsprong. Onze producten zijn vrij van microplastics, genetisch gemodificeerde ingrediënten en vrij van ingrediënten op basis van minerale oliën. We garanderen dat 100% van onze cosmetische producten gecertificeerde natuurcosmetica zijn volgens het Natrue-keurmerk. Meer dan 80% van onze plantaardige en dierlijke grondstoffen is afkomstig van gecertificeerde biologische landbouw. 

Voor je holistische gezondheid

We hebben een holistische kijk op de mens. Gezond zijn betekent dat het lichaam, geest en de ziel in balans zijn. Weleda-geneesmiddelen kunnen het natuurlijke vermogen van je lichaam om zichzelf te genezen, versterken. Ze bevatten actieve ingrediënten uit planten of mineralen, die we activeren door farmaceutische processen zoals ritmische procedures en toepassingen van warmte.

Voor duurzaamheid en biodiversiteit

We zorgen voor de aarde door gezonde bodems te koesteren en de biodiversiteit een handje te  helpen. Onze acht Weleda-tuinen wereldwijd zijn hotspots van biodiversiteit. Met meer dan 50 teeltprojecten over de hele wereld verbeteren we de lokale omstandigheden voor mens en natuur. Onze natuurcosmetica voelt niet alleen goed aan op je huid. We strijden actief voor biodiversiteit en blijven onze uitstoot verminderen om een CO2-neutraal bedrijf te worden.

Zodat gezondheid en schoonheid zich kunnen ontvouwen

Wij dragen bij aan een wereld waarin gezondheid en schoonheid zich ontplooien in harmonie met de natuur en de mens. We willen producten ontwikkelen die niet alleen goed zijn voor jou, maar ook voor de natuur en de mensen waarmee we werken. Daarom doen we zaken op een maatschappelijk verantwoorde manier. We hebben zes waardes uiteengezet die onze filosofie definiëren. 

 

Biodiversiteit sinds 1921

Een laboratorium, een geneeskrachtige plantentuin en een ziekenhuis: hier begint ons oprichtingsverhaal. De arts Ita Wegman en de filosoof Rudolf Steiner richtten Weleda op. Sinds het begin ontwikkelen we duurzame producten met actieve ingrediënten uit de natuur. Sommige van de producten die we vandaag verkopen dateren uit onze oprichting in 1921, sindsdien zijn er nog veel meer toegevoegd. Net als toen blijven we onze visie nastreven om gezondheid en schoonheid te koesteren in harmonie met mens en natuur.

100 jaar Weleda!

Om ons honderdjarig bestaan te vieren, brachten we onze tuinen tot leven in de digitale wereld.