Over de babyhuid

5 keer dunner

Wist je dat de huid van je baby 5 keer dunner is dan die van een volwassene? Ze is nog niet volledig ontwikkeld en daardoor erg gevoelig. Bovendien staan de huidcellen bij een babyhuidje minder dicht op elkaar. De talgklieren moeten zich nog volledig ontwikkelen en de beschermende zuurmantel is nog onvolledig. Pas rond het vierde levensjaar is de opperhuid geheel ontwikkeld. Dit verklaart waarom de babyhuid zo kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf en makkelijk uitdroogt.

Smeer wat je kunt eten

De prille babyhuid staat bovendien erg open voor stoffen van buitenaf, en dus ook voor de ingrediënten van de producten waarmee je je kindje verzorgt. Voor je baby geldt daarom nog sterker dat alles wat je op zijn huid aanbrengt, ook in zijn lichaam terecht komt. Vooral producten die synthetische parfumstoffen, parabenen (conserveringsmiddelen), synthetische reinigers en minerale oliën (paraffinum liquidum, vaseline) bevatten, kun je maar beter vermijden. Deze kunnen de huid extra irriteren of -in het geval van minerale oliën- afsluiten.  Een veilig uitgangspunt is dat je alles wat je smeert ook zou moeten kunnen eten. Bij baby’s kun je dat vrij letterlijk nemen, want vroeg of laat krijgen ze wel een likje crème binnen of nemen ze een slokje van het badwater. Daarom is het verstandig om te kiezen voor milde, natuurlijke verzorgingsproducten zonder synthetische toevoegingen.

Meer weten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis voortaan niets meer van Weleda! Je verneemt als eerste welke nieuwe producten we op de markt brengen en ook over heel wat andere zaken houden we je op de hoogte.

 

 

 

 

Klik hier om je aan te melden.

 

Verzorgt en beschermt
€11.99
Koop nu
Beschermt en helpt de huid herstellen
75 ml
€7.99
Koop nu
Reinigt mild en verzorgt
€7.99
Koop nu
Verzorgt, beschermt en hydrateert
€7.99
Koop nu
Verzorgt intensief en beschermt
75 ml
€7.99
Koop nu
Intensieve bescherming bij guur weer
30 ml
€6.99
Koop nu
Brengt tot rust en verzorgt
200 ml
€11.99
Koop nu
Hydrateert en verzorgt mild
€11.99
Koop nu
Reinigt zacht en verzorgt
€11.99
Koop nu