Weleda en Plantentuin Meise

Plantentuin Meise en Weleda vinden elkaar in de gezamenlijke passie voor de natuur en de wens om de biodiversiteit te beschermen, behouden en beleven. In België en de rest van de wereld.

Biodiversiteit is een actueler thema dan ooit en staat meer en meer onder druk. Het op grote schaal uitsterven van dier- en plantensoorten vormt een directe bedreiging voor onze leefomstandigheden. Als de biodiversiteit verdwijnt worden alle soorten en uiteindelijk ook de mens, in hun voortbestaan bedreigd.

Natuurlijke samenwerking

Onze verzorgingsproducten komen rechtstreeks uit de natuur, via duurzame teelt of gecontroleerde wildpluk. We realiseren ons dat we de natuur moeten koesteren en beschermen. Daarom hebben we een partnerschap voor de komende 3 jaar met Plantentuin Meise.

Samen brengen we het belang van biodiversiteit nog meer onder de aandacht en zetten we ons in voor de opbouw en het onderhoud van de Culinaire Tuin in Plantentuin Meise.

 

De Culinaire Tuin is werkelijkheid

In de zomer van 2021 hebben we ons ingezet voor de opbouw van de Culinaire Tuin in Plantentuin Meise. Om biodiversiteit nog verder onder de aandacht te brengen en zodat jij biodiversiteit uit eigen hand kunt ervaren. En dat is gelukt! Vanaf nu kun je de Culinaire Tuin in Plantentuin Meise beleven. 

Over Plantentuin Meise

De Plantentuin omvat 92 hectaren en bewaart meer dan 18.000 verschillende soorten levende planten en heeft een internationaal erkende zadenbank. De wetenschappers van Plantentuin Meise werken dagdagelijks om de diversiteit van planten, paddenstoelen en wieren in kaart te brengen en te bestuderen. Het wetenschappelijk werk spitst zich toe op een correcte en wetenschappelijke identificatie van plantensoorten. Want zonder deze informatie kan geen enkele economische activiteit gebaseerd op planten of van planten afgeleide producten plaatsvinden. Dezelfde wetenschappers delen met passie en enthousiasme hun kennis met de bezoekers van de Plantentuin om hen bewust te maken van de noodzaak van plantenconservatie.

Skin Food

Intensief voedende crème. Skin Food voedt alle plekjes die ruw en droog zijn.
21 reviews
30 ml
€5.99
Koop nu

Verstevigende Dagcrème

Antioxidatieve verzorging met granaatappel. Voor de 40+ huid.
16 reviews
30 ml
€24.99
Koop nu

Calendula Babyshampoo & Douchecrème

Reinigt mild en verzorgt babyhuid en babyhaar
28 reviews
€7.99
Koop nu