Weleda en Plantentuin Meise

Plantentuin Meise en Weleda vinden elkaar in de gezamenlijke passie voor de natuur en de wens om de biodiversiteit te beschermen, behouden en beleven. In België en de rest van de wereld.

Biodiversiteit is een actueler thema dan ooit en staat meer en meer onder druk. Het op grote schaal uitsterven van dier- en plantensoorten vormt een directe bedreiging voor onze leefomstandigheden. Als de biodiversiteit verdwijnt worden alle soorten en uiteindelijk ook de mens, in hun voortbestaan bedreigd.

Koop Weleda en steun biodiversiteit

Je ontvangt nu 20% korting op alles van Weleda en je draagt direct bij aan biodiversiteit! Weleda staat samen met Plantentuin Meise voor het behoud van biodiversiteit.  Koop nu Weleda en draag direct bij aan de verschillende live events in Plantentuin Meise en het onderhoud van de Culinaire Tuin.

Vind een verkooppunt >

De korting geldt alleen bij deelnemende verkooppunten en niet voor Weleda Geneesmiddelen en cadeaus.
De actie loopt tot en met 18 september 2022. 

Natuurlijke samenwerking

Onze verzorgingsproducten komen rechtstreeks uit de natuur. We realiseren ons dat we de natuur moeten koesteren en beschermen. Daarom hebben we een partnerschap met Plantentuin Meise.

Met Plantentuin Meise als partner kan Weleda een (financiële) bijdrage leveren aan het behoud en belang van biodiversiteit. We brengen biodiversiteit onder de aandacht bij verschillende live events in Plantentuin Meise. En dragen bij aan de opbouw en het onderhoud van de Culinaire Tuin. 

De Culinaire Tuin

Sinds voorjaar 2021 is de Culinaire Tuin in Plantentuin Meise werkelijkheid. In deze tuin kun je uit eigen hand ervaren hoe belangrijk biodiversiteit is. Je kunt leren over herkenbare groente zoals witlof en spruitjes. En de tuin stimuleert je om thuis aan de slag te gaan met het kweken van eigen groente en fruit. 

Skin Food tuin

Sinds dit jaar hebben we een bijzondere plek aangelegd in de Culinaire Tuin. Namelijk een Skin Food tuin. Hier groeien en bloeien de geneeskrachtige ingrediënten van Skin Food: Calendula, kamille en driekleurig viooltje. Waarom Skin Food in de Culinaire Tuin past? Wat je op je huid smeert, moet je ook kunnen eten!  

Over Plantentuin Meise

De Plantentuin omvat 92 hectare, bewaart meer dan 18.000 verschillende soorten levende planten en heeft een internationaal erkende zadenbank. De wetenschappers van Plantentuin Meise werken dagdagelijks om de diversiteit van planten, paddenstoelen en wieren in kaart te brengen en te bestuderen. Het wetenschappelijk werk spitst zich toe op een correcte en wetenschappelijke identificatie van plantensoorten. Want zonder deze informatie kan geen enkele economische activiteit gebaseerd op planten of van planten afgeleide producten plaatsvinden. Dezelfde wetenschappers delen met passie en enthousiasme hun kennis met de bezoekers van de Plantentuin om hen bewust te maken van de noodzaak van plantenconservatie. 

Arnica Sport Massageolie

Verwarmt en ontspant de spieren
7 reviews
200 ml
€20.99
Koop nu

Skin Food Body Butter

Intensief voedende body butter. Verzorgt droge huid van top tot teen.
15 reviews
150 ml
€13.99
Koop nu

Calendula Babyshampoo & Douchecrème

Reinigt mild en verzorgt babyhuid en babyhaar
29 reviews
€7.99
Koop nu