Zwangere vrouw
zwangerschap

Wat te doen tegen striemen?

Groeistrepen, striae, stretchmarks of ook wel: zwangerschapsstriemen. Door de groei van je buik tijdens de zwangerschap kun je striemen krijgen. Niet pijnlijk, maar wel vervelend. We vertellen je wat striemen zijn en hoe je striemen kunt voorkomen op een effectieve en natuurlijke manier.

Als je lichaam sneller groeit dan je huid kan bijhouden, ontstaan er striemen. En als je zwanger bent neemt de omvang van je buik snel toe. Striemen beginnen met rode of paarse strepen op de huid. Ongeveer 70% van de vrouwen krijgt last van striemen tijdens de zwangerschap.

Striemen voorafgaand aan je zwangerschap

Het kan zijn dat je voor de zwangerschap al last hebt gehad van striemen. Bijvoorbeeld door een groeispurt in de puberteit. Als je striemen hebt voor je zwangerschap, kan de striae tijdens de zwangerschap letterlijk doortrekken. Het onderliggende bindweefsel is op deze plekken namelijk al zwakker. Striae als gevolg van je zwangerschap beginnen waar je eerdere striemen zijn geëindigd.

Ook als je al striemen hebt is het mogelijk om de zichtbaarheid van striemen te verminderen.

Striemen verminderen

Als je zwangerschapsstriemen wil verminderen, dan is het vooral belangrijk om je huid soepel en elastisch te houden. Hoe je dat doet, lees je in onze 3 tips om striemen te verminderen.

1. Smeren, smeren, smeren! Houd de huid tijdens de zwangerschap soepel door dagelijks te smeren met Zwangerschap Body Butter of Zwangerschapsolie.

2. Eet gezond. Gezond eten helpt niet alleen om je gezichtshuid te laten stralen. Groente en fruit bevatten antioxidanten die helpen bij een gezonde huid. Ook tijdens je zwangerschap. 

3. Drink voldoende. Goed drinken is belangrijk. Met genoeg vocht hou je je huid elastisch. Drink dus voldoende water gedurende de dag.

Striemen voorkomen

Zwangere vrouw op bed

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het ontstaan van striemen. Daardoor zijn striemen nooit helemaal te voorkomen. Erfelijkheid speelt bijvoorbeeld een rol. Als striae in je familie zit is de kans groter dat je zelf ook striemen krijgt.

Je kan je huid wel helpen om zwangerschapstriemen te voorkomen. En de zichtbaarheid van bestaande striemen te verminderen. Houd je huid soepel met bovenstaande tips. Zwangerschapsolie en Zwangerschap Body Butter houden je huid op een natuurlijke manier soepel en verkleinen de kans op striae.

Beste middel tegen zwangerschapsstriemen

Om de kans op zwangerschapsstriemen te verkleinen is het belangrijk dat je je huid soepel en elastisch houdt. Daarom kun je het beste regelmatig je huid insmeren met Zwangerschapsolie of Zwangerschap Body Butter. Beide producten zijn ontwikkeld met verloskundigen en artsen. Ze helpen striemen voorkomen en verminderen bestaande striemen. Het bewezen resultaat: een tot 92% gladdere huid.

We hebben de geur van onze Zwangerschapsolie en Zwangerschap Body Butter subtiel gehouden. Helemaal afgestemd op je sterkere reukvermogen. 

Wanneer gebruik je wat?

Zwangerschapsolie en Zwangerschap Body Butter zijn allebei effectief voor het verminderen van striemen. Het beste middel bij zwangerschapsstriemen bepaal je helemaal zelf. 

  • Zwangerschapsolie: een combinatie van zoete amandelolie, tarwekiemolie en biologische jojoba-olie. Smeert goed uit en voedt de huid intensief. Fijn om je buik te masseren en om in de avond te gebruiken.
  • Zwangerschap Body Butter: rijke butter met biologische Jojoba-olie en Shea Butter. Trekt snel in, waardoor je je snel aan kan kleden na gebruik. Daardoor heel fijn om in de ochtend te gebruiken.

100% natuurlijke zwangerschapsproducten:

Effectief bij het voorkomen én verminderen van de zichtbaarheid van striemen.
4,9 van 5 sterren
29 reviews
150 ml
{{ 1799 |formatPrice |currency }}
Effectief bij het voorkomen van de zichtbaarheid van striemen bij zwangerschap
5 van 5 sterren
37 reviews
100 ml
{{ 1799 |formatPrice |currency }}

Striemen massage

Masseren houdt de huid soepel en bevordert de doorbloeding. Het helpt daarom bij het voorkomen en verminderen van zwangerschapsstriemen. En ook niet onbelangrijk: het werkt ontspannend. Gebruik voor de striemen massage de Zwangerschapsolie of Zwangerschap Body Butter. 

Maak van de massage een dagelijks ritueel. Probeer het minimaal 2 keer per dag te doen, in de ochtend en 's avonds. Zo creëer je ook al een band met je kindje.

  • Buik masseren: verdeel en masseer de olie of butter in op de buik met ronddraaiende bewegingen. Masseer ongeveer 5 minuten, met de klok mee. Masseer de onderkant van je buik met streken van onder naar boven.
  • Benen masseren: masseer je dijbenen door zachtjes drukkend rondjes te maken. Masseer van onder naar boven, ongeveer 5 minuten. Ook fijn tegen rusteloze of zware benen.
  • Borsten masseren: je borsten zijn gevoelig, dus voer deze massage zachtjes uit. Neem ook het gebied boven je borsten mee, tot aan je hals. Masseer met de klok mee en werk van onder naar boven.

Striae na je zwangerschap

Heb je na je zwangerschap last van striae? Zorg dat je blijft smeren met Zwangerschap Body Butter of Zwangerschapsolie. Met een gladde huid valt de striae minder op. Smeer gerust 3 maanden na de bevalling door. Dan kan de huid haar oorspronkelijke vorm weer makkelijker aannemen.

Meer informatie over striemen en hoe het ontstaat >

100% natuurlijke producten voor zwangerschap en kraamtijd

Effectief bij het voorkomen én verminderen van de zichtbaarheid van striemen.
4,9 van 5 sterren
29 reviews
150 ml
{{ 1799 |formatPrice |currency }}
Effectief bij het voorkomen van de zichtbaarheid van striemen bij zwangerschap
5 van 5 sterren
37 reviews
100 ml
{{ 1799 |formatPrice |currency }}
Helpt een knip of inscheuren voorkomen
50 ml
{{ 1599 |formatPrice |currency }}
Verzorgt en beschermt de tepels. Deze zalf verzacht tepelkloven.
25 g
{{ 1099 |formatPrice |currency }}
Ondersteunt een ontspannen borstvoeding
5 van 5 sterren
1 review
2 g (20x)
{{ 649 |formatPrice |currency }}