Vrouw buiten
beauty

6 tips bij een gevoelige huid

Heb je een gevoelige huid? Het verzorgen van een overgevoelige huid kan een uitdaging zijn, maar met zachte en natuurlijke producten verminder je de gevoeligheid. We geven je tips en advies voor de verzorging van je gevoelige huid. Zo geniet je van een stralende en zachte huid!

Wat is een gevoelige huid?

Een gevoelige huid is een teken dat je lichaam uit balans is. En is vaak te herkennen aan rode vlekken, uitslag of een branderig of trekkerig gevoel. Dit kan overal op je lichaam voorkomen, niet alleen op je gezicht.

Je huid heeft namelijk een belangrijke taak: het beschermt je lichaam tegen schadelijke stoffen, vuil, straling en micro-organismen. Maar als je een overgevoelige huid hebt, werkt deze bescherming niet zo goed. Je huid raakt snel geïrriteerd door allerlei invloeden van buitenaf.

Soms doet zelfs een lichte aanraking al pijn of voelt het ongemakkelijk aan. Dit zorgt voor allergische reacties, onzuiverheden en huidaandoeningen.

De oorzaken van een gevoelige huid

Uit onderzoek blijkt dat erfelijkheid vaak een rol speelt bij een gevoelige of overgevoelige huid. Maar je huid kan ook gevoelig raken door door omgevingsfactoren of levensstijl.

Zo zijn mogelijke oorzaken van een gevoelige huid stress, vervuilde lucht, hormonale schommelingen (zoals tijdens zwangerschap, menstruatie of de overgang), voeding, medicatie, weersomstandigheden of bepaalde ingrediënten in make-up en andere huidverzorgingsproducten. Deze factoren kunnen verschillende reacties van je huid veroorzaken, zoals een branderig gevoel of pijn.

Een overgevoelige huid ontstaat door een verstoring van de huidbarrière. Het is belangrijk om te weten dat de oorzaken en symptomen van persoon tot persoon kunnen verschillen.

Verzachtende Gezichtsverzorging voor de gevoelige huid

Zachte verzorging met amandel voor de gevoelige, droge huid.
5 van 5 sterren
32 reviews
30 ml
{{ 1699 |formatPrice |currency }}
Gezichtsolie met biologische amandelolie. Voor de gevoelige huid.
5 van 5 sterren
3 reviews
50 ml
{{ 1699 |formatPrice |currency }}
Zachte gezichtsreiniging met amandel voor de gevoelige huid.
4,7 van 5 sterren
30 reviews
75 ml
{{ 1299 |formatPrice |currency }}

Wat zijn de symptomen van een gevoelige huid?

Een gevoelige huid kun je aan verschillende symptomen herkennen. De gevolgen van een gevoelige huid verergeren meestal wanneer je lichaam verzwakt is, bijvoorbeeld door vermoeidheid of stress. Als je een of meer van de volgende verschijnselen bij je huid opmerkt, is de kans groot dat je last hebt van een overgevoelige huid:

  • Trekkerig of pijnlijk gevoel
  • Overgevoeligheid bij aanraking
  • Een droge huid
  • Schrale plekken
  • Rode vlekken, vooral op de wangen
  • Uitslag en/of jeuk

De seizoenen spelen hierbij een belangrijke rol. Wist je bijvoorbeeld dat je huid tijdens de zomer minder gevoelig is dan in de winter? Dit komt doordat de temperatuurschommelingen minder groot zijn en we vaker buiten zijn. Ook is de luchtkwaliteit in huis beter omdat de centrale verwarming in de zomer niet aan staat!

6 verzorgingstips voor een pijnlijke en gevoelige huid

Je gevoelige huid verzorgen? Met de volgende 5 tips breng je je gevoelige huid weer in balans.

1. Kies voor 100% natuurlijke verzorgingsproducten

Bij een gevoelige huid is de keuze voor de juiste verzorgingsproducten belangrijk. Kies voor milde, 100% natuurlijke producten voor de gevoelige huid. Zonder synthetische toevoegingen (zoals SLS/SLES) die je huid onnodig prikkelen of irriteren.

Verzachtende Gezichtsverzorging met amandel geeft je huid een kleine detox. Het herstelt de natuurlijke laag van je huid en brengt je pijnlijke of gevoelige huid tot rust.

2. Reinig je gevoelige huid zacht en mild

De eerste stap naar een gezonde huid is reiniging. Gebruik daarom een milde reinigingsmelk bij een gevoelige huid. Probeer bijvoorbeeld Verzachtende Reinigingsmelk. Breng de reinigingsmelk aan met een watje op je gezicht. Masseer in en spoel je huid vervolgens af met lauwwarm water en dep voorzichtig droog. Vermijd hard wrijven. Oogmake- up verwijder je het beste met Verzachtende Gezichtsolie. Vermijd daarnaast gezichtsscrubs bij een gevoelige huid.

3. Kies voor natuurlijke make-up

Draag je make-up? Kies dan zoveel mogelijk voor natuurlijke producten om huidirritatie te voorkomen. En probeer make-up loze dagen in te plannen. Zo geef je je gevoelige huid tijd om te herstellen!

4. Let op je voeding

Eet en drink je huid gezond! Kies voor gezonde voedingsmiddelen die je huid ondersteunen en hydrateren. Denk hierbij aan plantaardige oliën en vetten, eiwitten, vitamines (met name vitamine A, C en E) en mineralen. En drink genoeg water.

5. Bescherm je huid tegen weer en wind

Zorg ervoor dat je altijd zonnebrandcrème gebruikt wanneer je de zon opzoekt. Door veel zon, warmte, felle wind en koude temperaturen kan je huid namelijk uit balans raken. En kun je last krijgen van een overgevoelige huid.

6. Verzorging van een gevoelige huid van het gezicht

Verzorging van een gevoelige huid van het gezicht vraagt om extra liefde en aandacht! Je wilt een branderig en trekkerig gevoel voorkomen.

  1. Gebruik daarom een milde en zachte gezichtsreiniger die speciaal is ontworpen voor gevoelige huidtypes.
  2. Reinig je gezicht voorzichtig zonder te wrijven om verdere irritatie te voorkomen.
  3. Dep je gezicht voorzichtig droog.
  4. Gebruik een hydraterende crème zonder synthetische ingrediënten en geurstoffen om je huid te beschermen.

Biologische zoete amandel voor je gevoelige huid

Het geheim van Verzachtende Gezichtsverzorging? Biologische zoete amandel! Amandel wordt namelijk door een stevige schil beschermd. Net zoals biologische amandelolie jouw gevoelige huid verzacht en beschermt. Dat is de kracht van de natuur.

 

Kalmeer je gevoelige huid met Verzachtende Gezichtsverzorging

Zachte verzorging met amandel voor de gevoelige, droge huid.
5 van 5 sterren
32 reviews
30 ml
{{ 1699 |formatPrice |currency }}
Lichte verzorging met amandel voor de gevoelige, gecombineerde huid.
4,5 van 5 sterren
6 reviews
30 ml
{{ 1599 |formatPrice |currency }}
Gezichtsolie met biologische amandelolie. Voor de gevoelige huid.
5 van 5 sterren
3 reviews
50 ml
{{ 1699 |formatPrice |currency }}
Zachte gezichtsreiniging met amandel voor de gevoelige huid.
4,7 van 5 sterren
30 reviews
75 ml
{{ 1299 |formatPrice |currency }}