Cellulite
beauty

6 tips tegen cellulite

Heb je last van cellulite? We vertellen je hoe cellulite ontstaat en geven 6 tips om je sinaasappelhuid te verminderen.

Wat is cellulite?

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, ontstaat wanneer het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel toeneemt. Hierdoor vernauwen de bloedvaten. Het resultaat van een slechte bloedcirculatie is verhard bindweefsel. En zo ontstaat een bobbelige huid met putjes: cellulite. Cellulite komt vooral voor op de billen en bovenbenen, maar soms ook op de buik of bovenarmen.  

Er zijn verschillende stadia van cellulite:

 • Lichte cellulite: de huid is nog steeds glad, maar knijp je haar samen, dan zie je onregelmatigheden.
 • Middelmatige cellulite: span je je spieren, dan zie je een licht bobbelige huid.
 • Sterke cellulite: de sinaasappelhuid is duidelijk zichtbaar en treedt vaak samen op met striae.
 • Zware cellulite: duidelijk voelbare en zichtbare verharde knopen en diepe striae.

Wist je dat cellulite anders is dan cellulitis? Cellulitis is namelijk een ontsteking van de huid, veroorzaakt door bacteriële infecties in het onderhuidse weefsel.

Berken Anti Cellulite Olie

Verstevigt het bindweefsel en maakt de huid glad
5 van 5 sterren
4 reviews
100 ml
{{ 2099 |formatPrice |currency }}

Wat zijn de oorzaken van cellulite?

 1. Hormonen, en dan vooral oestrogeen. Dit verklaart meteen waarom mannen veel minder last hebben van cellulite dan vrouwen.
 2. Erfelijke aanleg. Hebben mensen in je naaste familie cellulite? Dan is de kans groot dat jij er ook mee te maken krijgt.
 3. Je levensstijl. Vet, te veel zout, te weinig vitaminen en vezels kunnen leiden tot cellulite. Ook de mate waarin je sport, heeft impact.
 4. Overgewicht. Ook al hoef je geen overgewicht te hebben om last te hebben van cellulite, toch verhoogt de kans erop bij een hoger vetpercentage.
 5. Je kledingkeuze. Kleding die strak zit om je heupen en billen kan – in combinatie met de andere factoren - tot cellulite leiden of deze verergeren.

Berken tegen cellulite

Verstevigt het bindweefsel en maakt de huid glad
5 van 5 sterren
4 reviews
100 ml
{{ 2099 |formatPrice |currency }}
Maakt de huid glad en zacht
5 van 5 sterren
3 reviews
{{ 999 |formatPrice |currency }}
Reinigende voor- en najaarskuur
5 van 5 sterren
1 review
250 ml
{{ 1799 |formatPrice |currency }}

6 tips tegen cellulite

 1. Eet gezond, gematigd en gevarieerd
  Cellulite wordt veroorzaakt door vetcellen, daarom helpt het om je voeding aan te passen. Door gezond, gematigd en gevarieerd te eten kun je cellulite bestrijden en helpen voorkomen. Denk aan voldoende groenten en fruit, volkoren producten, vis en noten.
 2. Drink voldoende
  Door voldoende te drinken zorg je voor een gezonde vochthuishouding en daardoor een optimale doorbloeding en ontgifting. Hoe meer water je drinkt, des te meer afvalstoffen uit je lichaam verdwijnen. Je kunt dit proces extra stimuleren door een vochtafdrijvend extract, zoals Berken Extract Bio, aan je dagelijkse dosis water toe te voegen.
 1. Beweeg
  Ook lichaamsbeweging stimuleert de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. Je verbrandt vet tijdens het sporten.
 2. Ontstress
  Stress veroorzaakt hormonale veranderingen. Hierdoor kan het vetpercentage toenemen en de productie van groeihormonen worden afgeremd. Om cellulite te bestrijden, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende ontspanning. Ook een goede nachtrust goede nachtrust is hierbij erg belangrijk.
 3. Gebruik een milde peeling
  Een milde, natuurlijke peeling helpt om dode huidcellen te verwijderen en de circulatie te stimuleren. Doe dit bijvoorbeeld twee keer per week met Berken Pearl Scrub Douchecrème. Maakt je huid glad en zacht!
 4. Masseer
  Door de plekken waar cellulite voorkomt regelmatig stevig te masseren, worden de vetten in het onderhuidse bindweefsel regelmatiger verdeeld. Zo verminder je cellulite. Een nóg beter resultaat bereik je wanneer je tijdens de massage gebruikmaakt van Berken Anti Cellulite Olie die het bindweefsel verstevigt en de huid gladder maakt.