Moeder met haar kind
babyverzorging

5 tips voor een ontspannen luierverschoning

De luierverschoning moet toch echt gebeuren, en vaak ook! Het verschonen van de luier is meer dan alleen een zorgmoment. Het is gelijk een belangrijk moment voor verbinding, communicatie en aandacht. Het bewust verzorgen van je kindje kan jullie band alleen maar versterken en zorgt direct voor een ontspannen luierverschoning.

Ontspannen luierverzorging

Ontspannen de luier verschonen zit hem in de kleine dingen. We geven je 5 tips voor een bewuste aanpak van de dagelijkse luierverschoning.

1. Neem de tijd

Neem in de hectiek van de dag echt even de tijd voor je kindje. Hij of zij merkt het direct als je niet rustig de tijd neemt. Wanneer je bewust tijd maakt, kan je kind beter ontspannen en zullen zelfs de allerkleinste meewerken.

2. Vertel wat je gaat doen

Zelfs voordat kindjes kunnen praten begrijpen ze veel. Door te vertellen wat je gaat doen, voelt je kindje zich op zijn gemak en weet wat er gaat gebeuren.

3. Reageer op signalen

Leer signalen van je baby herkennen en erop te reageren. Dit bevordert vertrouwen en geeft een veilig gevoel. Voor je kind betekent het: hier word ik goed verzorgt, hier voel ik me veilig.

4. Doe het rustig aan

Bijna alle ervaringen zijn nieuw voor je baby. Het brein van je kind heeft veel meer tijd nodig om alles te verwerken dan het brein van een volwassene. Daarom is het goed als je handelingen aanpast aan de reactietijd van je kind. Als je rustig aan doet en de tijd neemt, kan je beter inspelen op de reactie van je baby.

5. Creëer een beschutte ruimte

Een beschutte ruimte zorgt voor en gevoel van veiligheid en geruststelling. Bij een luierverschoning worden baby's aan veel prikkels tegelijk blootgesteld: ze worden uitgekleed, voelen lucht op hun huid en worden op veel plaatsen aangeraakt. Gebruik een opgerolde handdoek op het aankleedkussen in een omgekeerde U om een ​​beschutting te maken. Dit helpt je baby zich veiliger te voelen.

Verzorging bij luierverschoning

Verloskundigen raden vaak aan om baby's een tijdje zonder kleren of luiers te laten spelen. De warme, vochtige omgeving bij de luier kan de huid irriteren. Vooral als luiers te lang worden gedragen. Frisse lucht is ook goed voor het genezen van pijnlijke plekjes op de billen van je baby. Weleda Calendula Billenbalsem biedt effectieve verzorging voor geïrriteerde en rode huid in het luiergebied, en beschermt tegen vocht dankzij zinkoxide.

Onze natuurlijke babyverzorging

Deze rijke balsem verzorgt gevoelige babybillen en kalmeert de rode en schrale huid.
5 van 5 sterren
38 reviews
75 ml
{{ 999 |formatPrice |currency }}
Reinigt mild en verzorgt babyhuid en babyhaar
4,8 van 5 sterren
30 reviews
200 ml
{{ 899 |formatPrice |currency }}
Verzorgt en beschermt de babyhuid
5 van 5 sterren
27 reviews
200 ml
{{ 1399 |formatPrice |currency }}