Na de bevalling

Ontspannen tijdens de kraamtijd

Zodra je baby er is, gaat al je aandacht uit naar hem. Maar vergeet tijdens deze eerste uren ook jezelf niet. Het kan zijn dat je na de bevalling zo veel adrenaline in je lichaam hebt, dat je zelfs uren later de slaap niet kunt vatten. Lavendel kan je tijdens die eerste momenten van de kraamtijd tot rust brengen. De heerlijke geur geeft je een verzorgd, ontspannen gevoel en fleurt de sfeer van je kamer op.

 

Ook helpt het om je ervaringen op te schrijven in een schrift of dagboekje. Een mooie herinnering voor later, en een prima manier om je emoties te verwerken.

Ingescheurd of ingeknipt na de bevalling

Het kan heel goed zijn dat het perineum tijdens de bevalling is ingescheurd of ingeknipt. Misschien is de huid daar gehecht. De eerste dagen is het dan een pijnlijke plek die je vooral zult voelen bij het zitten. Een spray of zalf op basis van Calendula kan hierbij verlichting bieden. Zolang de aanraking op de plaats waar je ingescheurd of ingeknipt bent pijnlijk is, kun je de spray aanbrengen op een gaasje en dit enkele malen per dag vervangen. Naderhand kun je de pijnlijke zone inwrijven met de zalf.

 

Om de huid van je perineum en eventueel littekenweefsel te helpen herstellen na je bevalling, kun je na enkele weken (wanneer je geen bloed meer verliest) deze plek zachtjes dagelijks masseren met een olie die speciaal ontwikkeld is voor deze zone. Dit helpt om je huid weer soepel te maken. Bij gebruik van een condoom moet je er rekening mee houden dat (etherische) oliën rubber kunnen aantasten.

Spierpijn en kneuzingen

Je spieren, vooral die van bovenarmen, bovenbenen en rug, hebben een enorme inspanning geleverd tijdens de bevalling, en dat laten ze je nu merken. Een doeltreffende oplossing is een massage met een olie die extract van Arnica bevat. Wrijf alle pijnlijke plekken in met de olie en herhaal dat enkele dagen. Dat zal helpen je pijnlijke spieren ontspanning te geven.

 

Als je tijdens de bevalling lichte kneuzingen of blauwe plekken hebt opgelopen door de hulpmiddelen die zijn gebruikt, kun je de plekken verzachten met een zalf op basis van Arnica. Het Arnica-extract stimuleert de doorbloeding en ondersteunt het herstellend vermogen van het onderliggende weefsel.

Meer weten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis voortaan niets meer van Weleda! Je verneemt als eerste welke nieuwe producten we op de markt brengen en ook over heel wat andere zaken houden we je op de hoogte.

 

 

 

 

Klik hier om je aan te melden.

 

Calendula Zalf

Verzorgt de ruwe, schrale of gesprongen huid
25 g
€8.99
Koop nu

Arnica Zalf

Verwarmt en ondersteunt het herstel van stijve en gevoelige spieren
25 g
€8.99
Koop nu

Arnica Sport Massageolie

Verwarmt en ontspant de spieren
200 ml
€19.99
Koop nu

Perineum Massageolie

Helpt een knip of inscheuren voorkomen
50 ml
€13.99
Koop nu

Calendula Spray

Zuivert en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid