Na de bevalling

Na negen maanden zwangerschap en de bevalling heb je eindelijk je kindje in je handen. We geven je tips voor een ontspannen kraamtijd en hoe je ervoor kunt zorgen dat je zo snel mogelijk herstelt van je bevalling.

Ontspannen tijdens de kraamtijd

Zodra je baby er is, gaat al je aandacht uit naar hem. Maar vergeet tijdens deze eerste uren ook jezelf niet. Het kan zijn dat je na de bevalling zo veel adrenaline in je lichaam hebt, dat je zelfs uren later de slaap niet kunt vatten. Lavendel kan je tijdens die eerste momenten van de kraamtijd tot rust brengen. De heerlijke geur geeft je een verzorgd, ontspannen gevoel en fleurt de sfeer van je kamer op.

Denk bijvoorbeeld aan Zuiverende Room Spray Relax, deze spray met lavendel zuivert de lucht en helpt je ontspannen.

Ook helpt het om je ervaringen op te schrijven in een schrift of dagboekje. Een mooie herinnering voor later, en een prima manier om je emoties te verwerken.

Ingescheurd of ingeknipt na de bevalling

Het kan heel goed zijn dat het perineum, het stukje huid en steunweefsel tussen de vagina en anus, tijdens de bevalling is ingescheurd of ingeknipt. Misschien is de huid daar gehecht. De eerste dagen is het dan een pijnlijke plek die je vooral zult voelen bij het zitten. Een spray of zalf op basis van Calendula kan hierbij verlichting bieden. Zolang de aanraking op de plaats waar je ingescheurd of ingeknipt bent pijnlijk is, kun je de spray aanbrengen op een gaasje en dit enkele malen per dag vervangen. Naderhand kun je de pijnlijke zone inwrijven met de zalf.

Om de huid van je perineum en eventueel littekenweefsel te helpen herstellen na je bevalling, kun je na enkele weken (wanneer je geen bloed meer verliest) deze plek zachtjes dagelijks masseren met een olie die speciaal ontwikkeld is voor deze zone. Perineum Massageolie helpt je huid weer soepel te maken. Bij gebruik van een condoom moet je er rekening mee houden dat (etherische) oliën rubber kunnen aantasten.

Perineum Massageolie

Helpt een knip of inscheuren voorkomen
50 ml
€14.99
Koop nu

Spierpijn en kneuzingen na de bevalling

Je spieren, vooral die van bovenarmen, bovenbenen en rug, hebben een enorme inspanning geleverd tijdens de bevalling, en dat laten ze je nu merken. Een doeltreffende oplossing is een massage met een olie die extract van Arnica bevat. Wrijf alle pijnlijke plekken in met de olie en herhaal dat enkele dagen. Dat zal helpen je pijnlijke spieren ontspanning te geven.

Als je tijdens de bevalling lichte kneuzingen of blauwe plekken hebt opgelopen door de hulpmiddelen die zijn gebruikt, kun je de plekken verzachten met een zalf op basis van Arnica. Het Arnica-extract stimuleert de doorbloeding en ondersteunt het herstellend vermogen van het onderliggende weefsel.

100% natuurlijke producten voor zwangerschap en kraamtijd

Perineum Massageolie

Helpt een knip of inscheuren voorkomen
50 ml
€14.99
Koop nu

Tepelzalf

Verzorgt en beschermt de tepels. Deze zalf verzacht tepelkloven.
25 g
€10.99
Koop nu

Bio Borstvoedingsthee

Ondersteunt een ontspannen borstvoeding
1 review
2 g (20x)
€5.99
Koop nu

Arnica Sport Massageolie

Verwarmt en ontspant de spieren
7 reviews
200 ml
€20.99
Koop nu

Wil jij de gift van de natuur in je mailbox?

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

Je ontvangt 2 x per maand onze tips en advies om jezelf te verzorgen met het beste uit de natuur. Bovendien maak je als eerste kans om deel te nemen aan onze testpanels!

Klik hier om je aan te melden.