Gezichtsverzorging tijdens je zwangerschap

Gevoelige en vermoeide huid

Tijdens je zwangerschap zorgen hormoonfluctuaties ervoor dat je huid verandert, ook in je gezicht. De doorbloeding is nu sterker dan anders, wat zorgt voor een gezonde roze blos. Maar je kan ook acne of rode vlekjes krijgen. Je huid stelt zich nu ontvankelijker op, wat haar gevoeliger maakt voor invloeden van buitenaf. Ze heeft dus extra bescherming en een aangepaste verzorging nodig. Meer informatie over de gevoelige huid en hoe je haar het beste verzorgt, lees je hier.

Gezichtsvlekken of zwangerschapsmasker

Om gezichtsvlekken of zwangerschapsmasker te voorkomen, kun je beter niet in de zon komen tijdens je zwangerschap. Deze bruine of gelige vlekjes verschijnen vooral op het voorhoofd, de neus, de kin en de wangen. Maar ook het hele gezicht kan een vlekkerige bruine kleur krijgen. De huid rond de ogen en de mond verkleurt niet mee. Het zwangerschapsmasker wordt, net als verkleuringen elders op het lichaam, veroorzaakt door de hormonen oestrogeen en progesteron. Deze hormonen stimuleren tijdens de zwangerschap je huid om meer pigment aan te maken. Na de bevalling kan het een paar maanden duren voor de verkleuring verdwijnt. 

Meer weten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis voortaan niets meer van Weleda! Je verneemt als eerste welke nieuwe producten we op de markt brengen en ook over heel wat andere zaken houden we je op de hoogte.

 

 

 

 

Klik hier om je aan te melden.

 

30 ml
€15.99
Koop nu
30 ml
€15.99
Koop nu