Welke geur past bij jou?

Je reuk is een van je belangrijkste zintuigen en staat direct in verbinding met je hersenen. Dat betekent dat je de geur van etherische oliën kan gebruiken om jezelf in een bepaalde stemming te brengen. Van geuren kun je bijvoorbeeld echt gelukkig worden. Probeer dat maar eens met de geur van sinaasappel of mandarijn tijdens sombere, donkere dagen. Naast dat geur je gelukkig kan maken, kan het je ook energie geven of in balans brengen.

In balans met wilde roos

De wilde roos die Weleda voor de geur van haar producten gebruikt groeit in Marokko. Etherische olie uit duizenden bloemblaadjes van de Damascus-roos geeft de Wilde Rozen-producten een zachte rozengeur. Deze helpt je om weer bij jezelf te komen.

Ultieme ontspanning met lavendel

In Moldavië groeien de lavendelstruiken, die voor Weleda biologisch worden geteeld. Tijdens de bloei ontwikkelen de planten in hun bloemen en blad een intens geurende etherische olie die bij de geringste aanraking al vrij komt. De bloemige, kruidige geur werkt harmoniserend en zorgt voor ontspanning, zowel in het lichaam als in je hoofd. Heb je een hele drukke dag achter de rug en  behoefte om even je hoofd leeg te maken? Dan is lavendel de juiste keuze.

Fruitige opkikker met duindoorn

De biologische duindoornbessen groeien in het Italiaanse Toscane aan doornige struiken op karige zandgrond in zon en wind. De etherische oliën van sinaasappel, grapefruit en mandarijn brengen je in een zonnige stemming. De geur laat je je vrolijk voelen en brengt je in een zonnige stemming. Probeer het maar eens met Duindoorn Vitaliserende Body Olie, Douchecrème of Bodylotion.

Nieuwe inspiratie met granaatappel

Deze exotische vrucht wordt in verschillende culturen gezien als symbool van de volheid en rijpheid van het leven. De glanzende rode, sappige pitten bevatten een waardevolle olie die de celvernieuwing van de huid stimuleert. Natuurlijke etherische oliën van o.a. sinaasappel, davana en vanille geven de olie een sensuele en exotische geur, die jou in de sfeer van 1001 nacht brengt.  

Met de geur die jij kiest kun je jouw gevoel en stemming bepalen. En je hoeft er niet eens speciaal de deur voor uit. Probeer voor een Wellness-moment eens de Lavendel Ontspannende Body OlieLavendel Ontspanningsbad of Lavendel Ontspannende Douchecrème. Heb je juist meer behoefte aan een opkikker? Dan kies je bijvoorbeeld voor een wellness-moment met Duindoorn. Zo is er voor ieder wat wils.

Ben je benieuwd hoe het kan dat geuren effect op ons hebben? Lees dan meer over het effect van natuurlijke etherische oliën.