Arnica

Een weldaad voor spieren en gewrichten

Arnica, ook bekend als ‘valkruid’, is een gewaardeerde medicinale plant met een herstellende werking op gewrichten en spieren. Arnica bevat meer dan 150 actieve ingrediënten. De meest bekende stoffen zijn flavonoïden, carotenoïden, kiezelzuur en essentiële oliën.

De carrière van de plant startte pas laat. Hildegard van Bingen, een beroemde geleerde uit de middeleeuwen, vermeldde Arnica voor het eerst. In die tijd werd de plant vaak gebruikt voor de behandeling van aandoeningen als jicht, reuma, spataderen en flebitis. Vandaag wordt Arnica in de geneeskunde toegepast bij bloeduitstortingen, verstuikingen of wonden. In lichaamsverzorgingsproducten wordt Arnica-extract verwerkt vanwege het verwarmende en ontspannende effect.

 

Arnica groeit van nature op grote hoogten en is vooral te vinden op uitgestrekte alpenweides en in bergachtige landschappen in Midden- en Zuid-Europa. De bloemen lijken licht gehavend te zijn en hebben een delicaat uiterlijk, alsof een windvlaag ze in een zucht zou kunnen wegblazen. Maar dat is slechts schijn, want Arnica is een erg sterke plant die uitstekend weerstand biedt aan de bergwind die hij vaak te verduren krijgt.

Verwarmt en ondersteunt het herstel van stijve en gevoelige spieren
25 g
€8.99
Koop nu
Verkoelt en ondersteunt het herstel van gevoelige spieren
Eerste hulp bij gevoelige en stijve spieren
25 g
€9.99
Koop nu
Verwarmt en ontspant de spieren
100 ml
€12.99
Koop nu
Ontspant en bevordert het herstel van de spieren
200 ml
€14.49
Koop nu
Verkwikt en geeft energie
200 ml
€7.99
Koop nu
Verzacht de geprikkelde, rode en gevoelige huid door zonnebrand en insectensteken
25 g
€9.99
Koop nu
Verlicht en vitaliseert zware en vermoeide benen
€16.99
Koop nu
Helpt striae voorkomen
100 ml
€16.99
Koop nu