Hoe werkt een minerale zonnefilter?

Minerale zonnefilter: niets dan voordelen!

Om je te beschermen tegen de schadelijke UVA- en UVB-stralen bevatten zonneproducten een beschermingsfilter. Dit specifieke ingrediënt zorgt ervoor dat je huid niet verbrandt. Heel wat producten bevatten chemische filters, zoals bijvoorbeeld oxybenzone. In Edelweiss Zonbescherming vind je uitsluitend een minerale filter. Deze vormt een schildje op de huid dat de zon weerkaatst, waardoor noch de straling, noch de filter zelf in de huid komt. Chemische filters daarentegen trekken in de huid, waar ze in de diepere huidlagen hun werk doen: de UV-straling wordt omgezet in warmte.

Omdat chemische filters in de bloedbaan terecht kunnen komen, kunnen ze mogelijk hormoonverstorend werken. Daarnaast is er bij minerale filters veel minder risico op allergische reacties en zijn ze zeer waterbestendig. Dat is vooral belangrijk voor kinderen die in het water spelen of zwemmen. Ten slotte is een minerale filter meteen werkzaam, terwijl chemische filters eerst een half uur moeten intrekken voordat ze bescherming bieden.

Wat zijn nanodeeltjes en waarom vind je ze niet in Edelweiss Zonbescherming?

Er zijn twee soorten minerale zonnefilters: met nanodeeltjes en zonder. Nanodeeltjes zijn minuscuul kleine deeltjes, kleiner dan 100 nanometer (dat is 100 miljoenste millimeter). Dergelijke kleine deeltjes komen in de natuur voor, bijvoorbeeld in het fijnstof bij een vulkanische uitbarsting of in rook. Maar nanotechnologie wordt ook toegepast in verzorgingsproducten. In zonnecrèmes worden ze gebruikt om het wittende effect van minerale filters te verminderen. Er is echter een toenemende bezorgdheid rond de veiligheid van nanodeeltjes, ook al is er nog onvoldoende bekend over mogelijk schadelijke effecten. Zeker is wel dat ze niet mogen worden ingeademd.

Weleda kiest heel bewust voor non-nano minerale filters, om alle risico’s uit te sluiten en een zo veilig mogelijk product te bieden. Zonneproducten zonder nanodeeltjes laten een subtiel laagje achter op de huid. Bovendien breng je ze bij voorkeur op een speciale manier aan voor een optimaal resultaat.

Waarom Edelweisss Zonbescherming?

En wat zijn de voordelen?

Bekijk ze hier

Hoe breng ik Edelweiss Zonbescherming het beste aan?

Benieuwd naar onze tips voor een optimale bescherming?

Je vindt ze hier

Welke ingrediënten bevat Edelweiss Zonbescherming?

En wat doen ze voor mijn huid?

Ontdek het hier

Wat is mijn huidtype?

En hoeveel zon is goed voor mij?

Kijk snel hier!

Edelweiss Zonnelotion SPF30

Non-nano minerale UV-filters
€22.99
Koop nu

Edelweiss Zonnecrème Gezicht SPF30

Lichte, verzorgende formule. Non-nano minerale UV-filters
€14.99
Koop nu

Edelweiss Zonnelotion Gevoelige Huid SPF30

Non-nano minerale UV-filters, parfumvrij
€22.99
Koop nu

Edelweiss Zonnecrème Gevoelige Huid SPF50

Non-nano minerale UV-filters, parfumvrij
€14.99
Koop nu

Edelweiss After Sun Lotion

Verkoelt en hydrateert
€14.99
Koop nu