Het belang van biodiversiteit

Al het leven op aarde is afhankelijk van ander leven. En die biodiversiteit staat onder druk. Het op grote schaal uitsterven van dier- en plantensoorten vormt een directe bedreiging voor onze leefomstandigheden. Als de biodiversiteit verdwijnt worden alle soorten en uiteindelijk ook de mens, in hun voortbestaan bedreigd.

Koop Weleda en draag bij aan biodiversiteit

Je ontvangt nu 20% korting op alles van Weleda en je draagt direct bij aan biodiversiteit! Weleda staat samen met Plantentuin Meise voor het behoud van biodiversiteit. Koop nu Weleda en draag direct bij aan de Culinaire Tuin van Plantentuin Meise.

Vind een verkooppunt >

De korting geldt alleen bij deelnemende verkooppunten en niet voor Weleda Geneesmiddelen en cadeaus. De actie loopt tot en met 26 september 2021.

Inzet voor biodiversiteit

Weleda zet zich wereldwijd in voor een betere biodiversiteit. In de tuinen en teeltprojecten waar onze ingrediënten vandaan komen, werken we met biologische, biodynamische en regeneratieve teelt.

Onze producten zijn altijd 100% natuurlijk. We vinden het belangrijk om meer aan de natuur terug te geven dan dat we nemen voor onze producten.

Samen sterk voor biodiversiteit

De zorg voor het behoud van natuur en een betere biodiversiteit is onderdeel van onze missie. En die zorg doen we niet alleen. Plantentuin Meise en Weleda hebben een gezamenlijke passie voor natuur én de wens om de biodiversiteit te beschermen, behouden en beleven. In België en de rest van de wereld.

Biodiversiteit in de Culinaire Tuin

In Plantentuin Meise vind je sinds de zomer van 2021 De Culinaire Tuin. Mede mogelijk gemaakt door Weleda. Je verneemt hier meer over wat er in de loop van de geschiedenis in onze streken gegeten en dus ook geteeld werd. 

Een interessante en smaakvolle manier om het belang van biodiversiteit aan den lijve te ondervinden. Biodiversiteit om van te watertanden!

Weleda steunt Plantentuin Meise, om onderzoek naar biodiversiteit uit te breiden en biodiversiteit nog meer onder de aandacht te brengen.

Lees meer over de samenwerking

Goed voor jezelf én goed voor de wereld

Door te kiezen voor Weleda, maak je een bewuste keuze. Want al 100 jaar staat zorg voor mens en natuur bij ons centraal. Daarom zijn onze producten ook echt 100% natuurlijk.

Maar onze zorg gaat nog veel verder. Zo zijn we erg trots op onze:

  • Biologische teelt
  • Eerlijke handel
  • Milieuvriendelijke productiemethoden