Sensitive Skin Challenge - week 2

Zo reinig je de gevoelige huid!

Dat een goed reinigingsritueel de basis vormt van een goede huidverzorging, weet je wellicht al. En waarschijnlijk pas je zelf elke dag je eigen ritueel toe.

 

De gevoelige huid heeft echter zeer specifieke behoeften, vooral wat reinigen betreft. Daarom geven we je deze week heel wat tips, waarbij ‘zachtheid’ centraal staat.

Ons advies voor week 2:

  • Reinig je gezichtshuid slechts 1x per dag, bij voorkeur ’s avonds.
  • Gebruik een aangepaste gezichtsolie om je oogmake-up te verwijderen en een romige reinigingsmelk voor de rest van je gezicht.
  • Ga ook uiterst zacht te werk voor de rest van je lichaam: douche niet te lang en te warm en gebruik ook hier een mild doucheproduct. 

 

 

Je gezicht: handle with care…

Tijdens week 1 van dit programma legden we al uit dat een gevoelige huid sterker reageert op externe prikkels als gevolg van een verstoorde barrièrefunctie. Om de huid tot rust te brengen is het dus belangrijk om deze prikkels tot een minimum te beperken, zeker wat de huid van je gezicht betreft. Je kunt de neiging hebben om je gevoelige huid net extra te gaan reinigen, zeker als ze droge plekken, schilfertjes of acné vertoont. Bedenk echter dat elke vorm van reiniging, hoe mild ook, ook een prikkeling is. Het is dus van groot belang om hier ultra zacht te werk te gaan.

1 x per dag volstaat

Bij een normaal huidbeeld adviseren we om de huid tweemaal per dag te reinigen. Aan het einde van de dag is het belangrijk dat make-up, stof en vuildeeltjes verwijderd worden. En ’s ochtends is een reiniging aan te bevelen zodat de verzorgingsproducten beter kunnen inwerken. Bij een gevoelige huid is het echter beter om slechts een keer per dag te reinigen, en dan bij voorkeur ’s avonds. Volg je hierbij onderstaand stappenplan, dan komt je huid helemaal tot rust in plaats van haar onnodig te prikkelen.

Mag ik een peeling of scrub gebruiken?

Nee, bij een gevoelige huid raden we dit af. Sowieso vernieuwen je huidcellen zichzelf, en dit gemiddeld elke 28 dagen. Strikt genomen is een scrub of peeling dus niet nodig. Zeker bij een gevoelige huid is dit echter veel te ingrijpend: niet alleen ga je de huid extra irriteren, je verstoort ook het natuurlijke celvernieuwingsproces. Volledig af te raden dus!

Wat heb je nodig?

Voor de reiniging van je gezichtshuid adviseren we een mild reinigingsproduct, bij voorkeur een reinigingsmelk. Vermijd een wasgel, lotion of tonic. Deze zijn prima voor een normaal tot vet huidbeeld, maar kunnen de gevoelige huid onnodig irriteren. Wij raden Amandel Verzachtende Reinigingsmelk op basis van zoete amandelolie aan. Om je oogmake-up te verwijderen is Amandel Verzachtende Gezichtsolie zeer geschikt. Je zult in de komende weken merken dat deze olie echt onmisbaar is in je badkamerkastje!

Zo reinig je de gevoelige huid in 3 stappen:

Stap 1: 

Doe wat Amandel Verzachtende Gezichtsolie op een watje en verwijder hiermee je oogmake-up met deppende bewegingen. Ga hierbij steeds naar de buitenkant in de richting van de neusvleugel en zonder druk onder het oog weer terug. Vermijd intensief wrijven, want hierdoor kun je de huid irriteren en kunnen er vuilresten in je oog terecht komen.

 

Stap 2: 

Neem wat Amandel Verzachtende Reinigingsmelk in je handpalm, verdeel dit over de huid van je gezicht, hals en decolleté en masseer heel zachtjes in. Je kunt hiervoor ook een watje gebruiken.

 

Stap 3: 

Spoel de reinigingsmelk af met lauw water en dep je huid voorzichtig droog met een handdoek. Vermijd koud of warm water, want dat zijn -je weet het intussen…- onnodige prikkels.

 

Je huid is nu klaar om je gezichtscrème aan te brengen.

Onze gouden tip bij het aanbrengen van je gezichtscrème: less is more!

Zeker bij een gevoelige huid die droog en schraal aanvoelt kun je in de verleiding komen om je crème extra rijk aan te brengen. Geef je huid echter niet meer dan ze nodig heeft en houd het bij een dun laagje. Wist je trouwens dat er van Amandel Verzachtende Gezichtscrème ook een Light-variant bestaat? Deze is ideaal voor de gemengde huid tot vette huid of bij acné.

En de rest van je lichaam?

Je huid reinigen in alle zachtheid is uiteraard ook ons advies voor de rest van je lichaam. Ook hier adviseren we om geen peeling of scrub te gebruiken en te kiezen voor milde, natuurlijke producten die geschikt zijn voor de gevoelige huid, zoals Amandel Verzachtende Douchecrème. Verder raden we ook aan om niet te lang of te warm te douchen (37 à 38 graden), omdat je huid daardoor uitdroogt. Een te warme douchebeurt met een agressieve douchegel zorgt er daarnaast voor dat de natuurlijke beschermlaag van je huid oplost. Dit herstelt zich binnen een paar uur vanzelf, maar in de tussentijd staat de huid bloot aan irriterende stoffen, uitdroging, vuil en bacteriën, wat de kans op irritaties vergroot.

€16.99
Koop nu
Reinigt mild en zacht de (zeer) gevoelige huid
€7.99
Koop nu