Sensitive Skin Challenge - week 5

Waarom amandel?

Je bent intussen 5 weken bezig met de Sensitive Skin Challenge en uiteraard hopen we dat je ook intussen hebt kennis gemaakt met onze Amandel Verzachtende Gezichts- en Lichaamsverzorgingsserie.

 

Deze serie op basis van zoete amandelolie werd speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Maar wat maakt de amandel nu zo bijzonder en wat doet de olie dan precies voor je huid?

Het wonder van de amandel

De amandelnoot of pit wordt buitengewoon goed beschermd. Hij wordt omhuld door een vlies, vervolgens een schaal, en daar omheen bevindt zich de bolster. De amandelvruchten groeien hoog in de boom tussen de vele bladeren die hen als kleine speren omringen, zodat alleen de warmte van het zonlicht er doorheen kan dringen. Dankzij deze ingenieuze bescherming kunnen binnen in de vrucht de stofwisselingsprocessen plaatsvinden waardoor kostbare amandelolie ontstaat. Als er één vrucht is die de grens tussen buiten en binnen doeltreffend bewaakt, dan is het wel de amandel.

“Het bijzondere, unieke karakter van de amandel wordt al zichtbaar bij het verschijnen van de oogverblindende bloesems. Geen wonder dat Vincent van Gogh er zijn ogen niet van af kon houden, ervan droomde en bleef schilderen tot hij het wonder had gevat.”

 

Jan Graafland, tuinman van de biodynamische Weleda-tuin

De ultieme bescherming

Het gevolg van dit lange rijpingsproces in volle zon is dat de amandelolie rijk is aan heel wat waardevolle werkzame stoffen. Onverzadigde vetzuren versterken de hydrolipidenfilm op de huid en beschermen tegen uitdroging. Vitamine E is een bekende antioxidant die vrije radicalen aanpakt en zo het verouderingsproces van de huid tegengaat. Zoete amandelolie is een lichte, bijna transparante en geurloze olie die door koude persing uit de pit wordt gewonnen. Aangezien de structuur van de olie lijkt op die van de buitenste huidlagen, kan de huid de ingrediënten goed opnemen.

Biologisch geteeld

De zoete amandelolie die Weleda gebruikt is afkomstig van de ‘zoete amandelboom’ of Prunus amygdalus dulcis. Omwille van de steeds toenemende vraag wordt de olie steeds duurder en moeilijker te vinden. Gelukkig heeft Weleda een duurzaam partnership met de organisatie Mañan in het Spaanse Valencia. De telers werken er volgens biologische principes en hanteren strenge kwaliteitsnormen. Na de oogst worden de amandelen er meteen verwerkt tot olie volgens een biologisch gecertificeerd procedé. Op die manier gaan er zo weinig mogelijk werkzame stoffen verloren.

Wist je dat…

… de subtiele, marsepein-achtige geur van onze Amandelserie niet uitsluitend afkomstig is van de amandelolie (deze is namelijk bijna geurloos)? Het is de pruimpitolie die verantwoordelijk is voor de geur. Deze olie wordt snel door de huid opgenomen en laat haar fluweelzacht aanvoelen. Net als zoete amandelolie is ze rijk aan onverzadigde vetzuren en wordt ze prima verdragen door de gevoelige huid.

Vragen bij dit onderdeel van de Sensitive Skin Challenge?

Stuur een mail naar challenge@weleda.be: onze schoonheidsspecialistes helpen je graag verder! We doen ons uiterste best om je mail binnen 2 werkdagen te beantwoorden.

€16.99
Koop nu
Gevoelige, droge huid
€15.49
Koop nu
€15.49
Koop nu
Reinigt mild en zacht de (zeer) gevoelige huid
€7.99
Koop nu
Kalmeert en hydrateert de gevoelige huid
€7.99
Koop nu
Kalmeert en verzorgt de gevoelige huid
€14.99
Koop nu