Verloop van je zwangerschap

Een zwangerschap kun je verdelen in 3 periodes van 3 maanden: de drie trimesters. Elke periode of trimester heeft zijn eigen ups en downs.

 

Eerste trimester: 1 -3 maanden zwanger

De eerste periode staat in het teken van de opwinding over het feit dat er zich een nieuwe wereldburger heeft aangekondigd. Daarnaast heb je als je net zwanger bent vooral te maken met vermoeidheid. Misselijkheid en eventueel overgeven komt dikwijls voor. En dan niet alleen ’s morgens, de ochtendmisselijkheid waarover iedereen het altijd heeft, maar de hele dag. Sommige vrouwen krijgen in deze periode ineens last van een onzuivere of gevoelige gezichtshuid. En vrijwel iedereen moet veel vaker plassen dan gewoonlijk het geval is.

 

Tweede trimester: 3-6 maanden zwanger

De tweede periode van 3 maanden is bijna altijd de makkelijkste. Je bent dan wat meer aan het idee gewend dat er een baby komt. Je kindje groeit fors, maar je buik is nog niet zo dik dat het ongemakkelijk is. De misselijkheid is meestal minder of geheel verdwenen. Wel is er kans dat je benen gaan protesteren tegen de toenemende zwaarte van de nieuwe ‘inwoner’. Je alsmaar ronder wordende buik heeft extra verzorging nodig.  

Derde trimester: 6-9 maanden zwanger

De laatste drie maanden van je zwangerschap geven weer wat meer ongemakken: je krijgt moeite met bukken omdat je buik je in de weg gaat zitten. En je zult mogelijk na het eten snel last hebben van een volle maag en van opkomend maagzuur. De bevalling, waar je misschien eerst geweldig tegenop zag, wordt daardoor steeds meer een gebeurtenis waar je reikhalzend naar uitkijkt.

Weleda Zwangerschapsolie

Meer weten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis voortaan niets meer van Weleda! Je verneemt als eerste welke nieuwe producten we op de markt brengen en ook over heel wat andere zaken houden we je op de hoogte.

 

Klik hier om je aan te melden.

Zwangerschapsolie

Helpt striae voorkomen
100 ml
€16.99
Koop nu
30 ml
€15.99
Koop nu