Rimpels voorkomen

Wil je rimpels voorkomen? Als we ouder worden, verandert ook onze huid. Hier horen rimpels, fijne lijntjes en een droge huid bij. Je kunt rimpels niet helemaal voorkomen, maar er zijn wel manieren om je natuurlijke schoonheid te behouden. En zo de kans op rimpels te verminderen. We geven je tips!

Hoe voorkom je rimpels?

De allerbelangrijkste tip om rimpels te voorkomen is om al vanaf jongs af aan aandacht te besteden aan je huid. Als je hier pas op latere leeftijd mee begint, is de kans groot dat je al fijne lijntjes hebt. Hieronder vind je 5 tips tegen rimpels.
 

1. Smeren tegen rimpels

We noemden het al even, maar een goede verzorging van je huid is belangrijk. Ook als je nog geen rimpels hebt. Wilde Rozen Vitaliserende Gezichtsverzorging verzacht de eerste lijntjes en verbetert de elasticiteit van je huid. Denk aan een rijke dagcrème en verzorgende oogcontourcrème. De huid rondom je ogen is namelijk de plek waar je rimpels het eerste ziet!

2. Pas op in de zon

Teveel zon is niet goed voor je huid. Het zorgt voor vroegtijdige huidveroudering en dus ook voor rimpels. Tegelijkertijd knijp je met je ogen als je in de zon kijkt, wat óók weer voor rimpels zorgt. Natuurlijk is de zon fijn, maar zorg dat je je altijd goed insmeert met een SPF en zoek regelmatig een plekje in de schaduw op.

3. Gebruik natuurlijke verzorgingsproducten

De natuur heeft precies wat we nodig hebben. Synthetische cosmetica daarentegen kunnen je huid uitdrogen en voor irritatie en allergieën zorgen. Schaf daarom natuurlijke verzorgingsproducten aan met vitaminebommetjes uit de natuur. Zoals bijvoorbeeld Verstevigende Gezichtsverzorging met granaatappel. Zo is granaatappelpitolie rijk aan vitamine E en essentiële vetzuren, en heeft het sterke antioxidatieve eigenschappen. Hierdoor wordt je huid steviger en stralender, wat rimpels helpt voorkomen.

Verstevigende Dagcrème

Vermindert lijntjes en rimpels. Verstevigende Dagcrème voor de 40+ huid.
32 reviews
40ml

4. Eet bewust

Gezonde voeding zorgt voor een stralende huid. Kies daarom bewust wat je in je boodschappenmandje stopt. Wil je een boost geven aan je huid? Eet dan veel voeding die rijk is aan antioxidanten, vitamine C en vitamine E. Dit zijn bijvoorbeeld veel groene bladgroenten, wortels en fruit. Snelle suikers zoals koekjes, witbrood of frisdrank zorgen voor een doffe en vale huid.

5. Voorkom rimpels met een gezonde levensstijl

Roken, alcohol drinken, weinig slaap, stress: het heeft allemaal impact op je gezondheid én je huid. De resultaten zijn lijntjes rondom je mond, een slechte doorbloeding en een ouder uitziende huid. Zorg daarom voor een gezonde levensstijl met voldoende beweging, een vaste slaaproutine en maak tijd vrij voor ontspanning. Wandel bijvoorbeeld door de natuur, verbouw je eigen groenten en fruit of kom tot rust op je meditatiekussen!

Wondermiddel tegen rimpels

Een wondermiddel tegen rimpels bestaat helaas niet. Je huid verzorgen vanbinnen en vanbuiten is het belangrijkste. Verstevigende Gezichtsverzorging is biologisch, 100% natuurlijk en bewezen effectief. Zo verstevigt het je huid, verbetert het de elasticiteit en ondersteunt het de regeneratie van je huid. . Het helpt dus rimpels te voorkomen.

Verstevigende Dagcrème

Vermindert lijntjes en rimpels. Verstevigende Dagcrème voor de 40+ huid.
32 reviews
40ml

Verstevigende Nachtcrème

Vermindert lijntjes en regenereert. Verstevigende Nachtcrème voor de 40+ huid.
31 reviews
40ml
€27.99
Koop nu

Verstevigende Oogcontourcrème

Vermindert rimpels, donkere kringen en wallen. Verstevigende Oogcontourcrème voor de 40+ huid.
32 reviews
10 ml
€26.99
Koop nu

Verstevigende Gezichtsolie

Krachtige antioxidantenboost met granaatappel. Verstevigende Gezichtsolie voor de 40+ huid.
21 reviews
30 ml

Verstevigend Serum

Versterkt de cellen en vermindert rimpels. Verstevigend Serum voor de 40+ huid.
32 reviews
30 ml
€29.99
Koop nu

Rimpels verminderen

Heb je al last van fijne lijntjes en rimpels? En wil je weten wat je kunt doen om rimpels te verminderen? We geven je tips tegen rimpels!

Ontdek meer over de oorzaken van huidveroudering >