5 tips voor pure ontspanning

Als je ontspant, kunnen je lichaam en geest weer tot rust komen. Zodat je daarna weer de energie hebt om door te gaan. Neem elke dag een moment voor jezelf om te ontspannen. Een korte pauze in de dagelijkse hectiek. Dit zijn onze 5 tips voor pure ontspanning. Kies zelf welke ontspanningstip voor jou het beste werkt.

1. Verstand op nul tijdens je work-out

We weten dat sporten gezond is. Maar wist je dat bewegen je hersenen helpt ontspannen? Sport versterkt gebieden in je brein die zorgen voor stressvermindering. Je maakt endorfine en dopamine aan waardoor cortisol (je stresshormoon) wordt gereguleerd en verminderd.

Of je nu kiest voor een intensieve work-out of een ontspannen work-out, zolang je maar beweegt!  

Voor volledige ontspanning gebruik je na het sporten Arnica Sport Massageolie. De olie verwarmt en ontspant je spieren en etherische oliën van rozemarijn en lavendel hebben een rustgevende werking.

2. Plan een wellness @home moment

Naar de sauna of een ontspanningsmassage bij Weleda City Spa om helemaal tot jezelf te komen. Maar… je hoeft er niet je huis voor uit. Met de juiste producten creëer jij een rustgevend wellness-moment gewoon bij jou thuis.

Neem een ontspannen bad of douchescrub je huid en verwen vervolgens je zintuigen en huid met body olie. Zo voel je je weer ontspannen, verwarmd en heerlijk in balans. Probeer dit gevoel vast te houden en plan dit ritueel regelmatig in. 

Lavendel Ontspannende Body Olie

Verzorgt en brengt tot rust
2 reviews
100 ml
€14.49
Koop nu
Aroma Shower Relax

Aroma Shower Relax

Ontspannende douchecrème. Met de geur van lavendel, bergamot en vetiver.
11 reviews
200 ml
€6.99
Koop nu

Zilverspar Verkwikkingsbad

Brengt in balans en versterkt
200 ml
€14.99
Koop nu

3. Mediteer

In contact komen met je ademhaling, je lichaam, je gedachtes en je emoties laten gaan. Meditatie helpt je om te gaan met stress. Uit onderzoek van NRC Nieuws bleek dat na vijf dagen twintig minuten mediteren de stress vermindert en je scherper wordt. Je concentratie gaat omhoog, de cortisol in je lichaam wordt minder en je slaapt beter. En dat was nog maar na vijf dagen!

4. Maak gebruik van geuren 

Geuren hebben effect op hoe je je voelt, gebruik geuren dus in je voordeel om tot rust te komen en te ontspannen. Maak wel gebruik van zuivere natuurlijke etherische oliën, want alleen deze hebben effect op je zintuigen. Gebruik bijvoorbeeld Zuiverende room Spray Vitality voor energie tijdens je drukke werkdag, een kop thee met rozemarijn voor een verkwikkende werking en Lavendel Ontspannende Body Olie om de dag ontspannen af te sluiten.

De producten van Weleda zijn 100% natuurlijk en we maken dus ook uitsluitend gebruik van natuurlijke etherische oliën. Deze stimuleren je zintuigen en brengen je in een bepaalde stemming. Vrolijk, in balans of kalmerend en ontspannend.

Nu je weet wat het effect van etherische oliën is, wil je vast weten welke geur bij welke stemming past.

5. Schrijf het op

Laat je gedachten niet oneindig door je hoofd spoken. Het is rustgevend als je je gedachten en gevoelens kunt opschrijven. Schrijf op wat je bezighoudt, wat je nog moet doen en waar je stress van krijgt. Maar schrijf ook op waar je dankbaar voor bent, zodat je je bewuster wordt van de fijne dingen. Als alles op papier staat kun je er beter afstand van nemen en er misschien zelfs op reflecteren. 

Dit vind je misschien ook interessant:

Het effect van natuurlijke etherische oliën

Dat de impact van geuren groot is, is wel duidelijk. Tenminste, als je gebruik maakt van de juiste geuren.

Ontdek meer

Welke geur past bij jou?

Je reuk is een van je belangrijkste zintuigen en staat direct in verbinding met je hersenen. Gebruik geuren om een stemming te komen. Welke geur past bij welke stemming?

Lees meer