Amandel

Alicante, Spanje
Image of Almond Spain - Almond

Amandelolie is een zeer geschikt ingrediënt voor verzorgingsproducten voor de gevoelige huid. Omdat de vraag naar dergelijke producten blijft toenemen, is ook amandelolie zeer gewild op de markt. Om er zeker van te zijn dat de amandelolie in onze producten voldoet aan onze strenge kwaliteitsnormen, werken we samen met een teler die gespecialiseerd is in het duurzaam telen en verwerken van amandelnoten.

Bij coöperatie ‘Manan’, gelegen in de buurt van Valencia, staan duurzaam ondernemen en milieubescherming centraal. Zo zien de telers bewust af van kunstmatige irrigatie, omdat dit op lange termijn leidt tot verzilting van de bodem, erosie en een verminderde bodemvruchtbaarheid. Deze aanpak heeft echter ook een prijs: de opbrengst bedraagt ongeveer 5000 kilo amandelen per hectare. Dit is slechts een tiende van wat de amandelteelt op Californische plantages opbrengt. Als partner zijn we ons ervan bewust dat deze kleinere opbrengst door een hogere prijs gecompenseerd moet worden.

Daarnaast is ook een snelle en zorgvuldige verwerking van de oogst belangrijk voor de kwaliteit van de amandelolie. In een eerste verwerkingsfase verwijderen speciale machines de groene en nog zachte bolsters. Vervolgens worden de steenvruchten van de amandel opengebroken om de waardevolle kern te bereiken. Dit materiaal wordt in een speciale molen koudgeperst en gefilterd. Vervolgens wordt de olie op een biologisch gecertificeerde wijze geraffineerd. Deze grondstof wordt tenslotte geleverd bij onze productievestigingen om verder te verwerken in onze producten.

Ontdek ook onze andere teeltprojecten

Ingrediënt

Amandelolie

Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

De fijne, lichte amandelolie is bijzonder huidvriendelijk en leent zich uitstekend voor de verzorging van de gevoelige en droge huid. De olie is heel rijk aan onverzadigde vetzuren, zoals olie- en linolzuur.