Het effect van natuurlijke etherische oliën

Geuren hebben effect op hoe je je voelt. Je bent er niet bewust mee bezig, maar je wordt de gehele dag geconfronteerd met geur. Dat begint al als we als baby op de wereld komen. Een baby heeft dan maar één houvast, de geur van mama en papa. Op dat moment is die geur een directe link naar een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Maar denk ook eens aan het gevoel wat je krijgt als je door het bos loopt, of over het strand. De impact van geuren is een stuk groter dan we ons kunnen voorstellen.

Wat zijn etherische oliën

Dat de impact van geuren groot is, is wel duidelijk. Tenminste, als je gebruik maakt van de juiste geuren, zoals die van  etherische oliën. Dit zijn vluchtige oliën direct afkomstig uit de geurende delen van de plant. Dat kan per plant een ander deel zijn; vaak de bloesem, maar bijvoorbeeld ook het blad, de vrucht, het zaad, de schors of  zelfs de wortel.  Sowieso zijn het zeer complexe bestanddelen van planten. En alleen bij gebruik van zuivere natuurlijke etherische oliën van de plant, heeft deze effect. Van oudsher worden etherische oliën al gebruikt voor onze mentale en fysieke gezondheid. Pas in de laatste jaren worden ze steeds vaker vervangen door synthetische geurstoffen. 

Verschil synthetische oliën en natuurlijke etherische oliën

Een synthetische olie heeft bij lange na niet dezelfde werking als een natuurlijke etherische olie. Etherische oliën bevatten vaak wel honderden verschillende stoffen, die allemaal een eigen werking op ons hebben. Bijzonder toch? Het is veel te duur om al deze stoffen na te maken. Om je een idee te geven; voor één liter etherische olie is soms wel 7000(!)kg plantenmateriaal nodig. Dat verklaart waarom deze oliën zo kostbaar zijn en waarom er vaak voor een synthetische variant gekozen wordt.  Daarin worden namelijk alleen de belangrijkste geurstoffen verwerkt. Je kunt aan deze geurstof soms de bloem of plant herleiden, maar verder gaat het niet. Synthetische oliën hebben geen fysieke of mentale werking op ons.

De producten van Weleda zijn 100% natuurlijk en wij maken alleen gebruik van natuurlijke etherische oliën.

Effect van etherische oliën

Deze oliën hebben zowel mentaal als fysiek een grote impact op ons. Zodra de geur binnendringt, registreren je hersenen de verschillende componenten ervan. De geur heeft dan direct effect op allerlei processen in je lichaam, zoals bijvoorbeeld je vertrouwen als kind, maar ook ontspanning of juist activering. Geuren hebben dus de meest verschillende effecten op je lichaam, afhankelijk van de plant waarvan ze afkomstig zijn. Lavendel werkt ontspannend, citroen verfrissend en ga zo maar door.

Etherische oliën in verzorgingsproducten

Nu je weet wat het effect van etherische oliën is, kun je vast niet wachten om producten met deze kostbare ingrediënten, uit te proberen. Ze zitten verwerkt in bijna alle Weleda-producten en afhankelijk van de hoofdplant passen deze bij jouw stemming, of de stemming die je wilt creëren.

Met etherische oliën kun je dus helemaal tot jezelf komen. En je hoeft er niet eens speciaal de deur voor uit. Met de juiste producten creëer jij een wellness-moment, gewoon bij jou thuis. Probeer eens de  Lavendel Ontspannende Body Olie, Lavendel Ontspanningsbad of Aroma Shower Relax voor een heerlijke ontspanning voor lichaam en geest. Heb je juist meer behoefte aan wat extra energie? Dan kies je bijvoorbeeld voor een wellness-moment met Duindoorn en Rozemarijn. Zo is er voor ieder wat wils.

Lavendel Ontspannende Body Olie

Verzorgt en brengt tot rust
2 reviews
100 ml
€15.99
Koop nu

Wilde Rozen Harmoniserende Body Olie

Verwent en maakt de huid soepel
3 reviews
100 ml
€19.99
Koop nu
Aroma Shower Energy

Aroma Shower Energy

Activerende douchegel. Met de geur van gember, citronella en cederhout.
9 reviews
200 ml
€6.99
Koop nu
Aroma Shower Relax

Aroma Shower Relax

Ontspannende douchecrème. Met de geur van lavendel, bergamot en vetiver.
11 reviews
200 ml
€6.99
Koop nu