Weleda Benelux maakt gebruik van cookies. Dit doen we om de gebruiksvriendelijkheid van onze website te verbeteren. We gaan echter zorgvuldig om met alle informatie en respecteren hierbij steeds je privacy. Meer informatie over ons privacy-beleid lees je in de Algemene voorwaarden.

 


Weleda Benelux SE

Ubicenter A, Philipssite 5, Bus 25
B-3001 Leuven
België


Sensitive Skin Challenge - week 3

Recepten voor de gevoelige huid

Eerder deze week gaven we je heel wat algemene voedingstips die niet alleen voor je huid maar voor je hele lichaam wonderen zullen doen. Als extra motivatie om deze tips ook concreet toe te passen geven we je vandaag enkele heerlijke recepten mee voor elk moment van de dag. Eet smakelijk!

Ons advies vanaf deze week:

 

  • Duik de keuken in, probeer de recepten uit en eet smakelijk!
  • Deze recepten zijn vooral bedoeld ter inspiratie. Maak er je eigen versie van door zoveel mogelijk te experimenteren. Varieer! Gebruik hierbij zoveel mogelijk verschillende kleuren groenten en fruit. Dit oogt niet alleen mooi maar zorgt er voor dat je zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt.

 

PS: Dit is de laatste week waarin je extra voordelig kunt kennismaken met de Amandel Verzachtende Gezichts- en Lichaamsverzorgingsserie. Meer weten? Klik hier!

1. Ontbijt: Boekweitbroodpannenkoek uit de oven

Deze pannenkoek is een goede broodvervanger die een verzadigd gevoel geeft, licht verteerbaar is en de suikerspiegel stabiel houdt. Boekweit is een pseudograan, eigenlijk een grassoort, glutenvrij en dus een goed alternatief voor tarwe. Boekweit bevat mineralen zoals magnesium, zink en koper en belangrijke b-vitaminen, eiwitten en vezels.

Wat heb je nodig (voor 1 à 2 personen)?

  • 200 gram boekweit (hele korrel), o.a. te vinden in de natuurvoedingswinkel
  • Snufje Keltisch zeezout
  • Eventueel wat water voor de juiste consistentie

Hoe maak je het?

  • Laat de boekweit de avond ervoor weken. Op die manier worden goede enzymen geactiveerd wat de vertering bevordert.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Giet het water af, spoel de boekweit schoon en meng dit in de keukenmachine met wat Keltisch zeezout tot een mooi, dik beslag dat je plat uitrolt tot een pannenkoek.
  • Voeg eventueel wat water toe voor de juiste consistentie, leg een dikke laag beslag op een ovenrekje bekleed met bakpapier en schuif in de oven.
  • Laat ongeveer 20 minuten bakken tot de broodpannenkoek de consistentie heeft die je wilt. Laat je het lang in de oven, dan verdampt het vocht en wordt het meer een cracker.
  • Lekker met grasboter en appelperenstroop (zonder suiker) of met tahin (sesampasta).

 

2. Lunch: warme linzensalade

Voor de lunch grijpen we al snel naar een snelle boterham, maar er zijn zoveel andere mogelijkheden die bovendien helpen om je suikerspiegel stabiel te houden. Kies je voor groenten, dan krijg je heel wat meer vezels binnen wat helpt om je darmen schoon te houden en dat draagt bij aan een mooi huidbeeld. Deze warme linzensalade is licht verteerbaar, geeft een lang verzadigd gevoel en is heel makkelijk te maken. Ook lekker om koud eten.

Wat heb je nodig (voor 1 à 2 personen)?

  • Een eetlepel kokosolie
  • 200 gram Kerstomaatjes
  • 200 gram voorgekookte linzen
  • 1 rode of witte ui (in ringen gesneden)
  • Snuifje zout en peper
  • Eventueel: wat gedroogde kruiden, zoals bijvoorbeeld tijm of oregano

 

Hoe maak je het?

 

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Doe de kerstomaatjes en de in ringen gesneden uien met wat kokosolie in een ovenschaal en plaats in de oven.
  • Als de tomaatjes beginnen te ‘knappen’ en de uien mooie zacht zijn, voeg je de afgespoelde linzen toe. Eventueel kun je wat gedroogde kruiden zoals tijm en oregano toevoegen voor extra smaak én antioxidanten.
  • Laat nog 5 à 10 minuten sudderen en haal daarna uit de oven.

 

Je kunt dit gerecht serveren met een groene salade, bijvoorbeeld op basis van waterkers. Dit superfood bevat o.a. zwavel wat een goede lever- en huidzuiveraar is. Daarnaast ook antioxidanten, vitamine A, vitamine E , jodium en drie keer meer calcium dan spinazie. Dat is nog eens lekker lunchen!

3. Avond: miso-soep met mungbonen

Ken je het gezegde ‘ontbijt als een keizer, lunch als een prins en dineer als een bedelaar’? Dat laatste klinkt natuurlijk niet zo gezellig, maar het is inderdaad wel verstandig om je avondmaaltijd licht verteerbaar te houden. Daarom zijn wij fan van deze maaltijdsoep met miso en mungbonen. Miso, een zoutige pasta op basis van sojabonen, ondersteunt je darmflora en daarmee je huid. Mungbonen hebben ontgiftende eigenschappen en ondersteunen ook een mooie huid.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • Een eetlepel kokosolie 
  • 2 geperste knoflooktenen 
  • 1 gesnipperde ui 
  • 1 wortel in blokjes gesneden 
  • 1 gele of rode paprika 
  • Groene groente naar keuze, bijvoorbeeld wat gesneden paksoi, 1 broccoli, 1 courgette 
  • 500 ml water 
  • 2 eetlepels Genmai Miso 
  • 100 gram gekookte mungbonen 
  • Shoyu (sojasaus op basis van tarwe) of tamari (glutenvrije sojasaus). 
  • Optioneel: boekweit noedels

 

Hoe maak je het?

 

  • Verwarm een eetlepel kokosolie en fruit daarin de ui en de knoflook. 
  • Voeg de overige ingrediënten toe samen met een halve liter water. 
  • Voeg tenslotte de mungbonen en miso toe en breng het geheel op smaak met shoyu of tamari.

 

Zijn mungbonen of miso iets te exotisch naar jouw smaak, dan kun je de miso vervangen door tomatenpassata en de mungbonen door kikkererwten voor een meer mediterrane twist.

Vragen bij dit onderdeel van de Sensitive Skin Challenge?

Stuur een mail naar challenge@weleda.be: onze schoonheidsspecialistes helpen je graag verder! We doen ons uiterste best om je mail binnen 2 werkdagen te beantwoorden.