Weleda Benelux maakt gebruik van cookies. Dit doen we om de gebruiksvriendelijkheid van onze website te verbeteren. We gaan echter zorgvuldig om met alle informatie en respecteren hierbij steeds je privacy. Meer informatie over ons privacy-beleid lees je in de Algemene voorwaarden.

 


Weleda AG

Ubicenter A, Philipssite 5, Bus 25
B-3001 Leuven
België


Puszta, Hongarije

Zonnebloemolie

De zonnebloem heeft een humusrijke en voedzame bodem, voldoende water en genoeg warmte nodig. Aan deze voorwaarden voldoet de Poesta, een streek in Hongarije waar diverse biologische landbouwbedrijven te vinden zijn. Zij leveren ons de kostbare zonnebloemolie die we verwerken in onze producten.

We gebruiken uitsluitend biologische zonnebloemolie uit de high-oleic-variant. Deze heeft een hoger gehalte oliezuur dan gewone zonnebloemen, wat maakt dat de olie langer houdbaar is en zich perfect mengt met andere oliën.

De bladeren van zonnebloem sterven af aan het einde van de zomer. Op dat moment zijn de zaden rijp en kunnen ze met een maaimachine geoogst worden. Uit 20 kilo zonnebloemzaden kan ongeveer zeven kilo zonnebloemolie geperst worden.

Ingrediënt

Zonnebloemolie

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil

Zonnebloemolie is een lichte plantenolie die een uitstekende basis vormt voor massageoliën. De olie bezit goede huidverzorgende eigenschappen en is een prima basisolie voor actieve stoffen. Deze olie is rijk aan onverzadigde vetzuren, zoals linol- en oliezuur.