Weleda Benelux maakt gebruik van cookies. Dit doen we om de gebruiksvriendelijkheid van onze website te verbeteren. We gaan echter zorgvuldig om met alle informatie en respecteren hierbij steeds je privacy. Meer informatie over ons privacy-beleid lees je in de Algemene voorwaarden.

 


Weleda AG

Ubicenter A, Philipssite 5, Bus 25
B-3001 Leuven
België


Ademuz, Spanje

Rozemarijn

De streek rond het Spaanse Ademuz is ideaal voor de kweek van rozemarijn, lavendel en andere aromatische planten. In de winter is het er koud en tijdens de zomer droog en heet.

Wij werken er samen met het plaatselijke bedrijf ‘Ecoaramuz’, gespecialiseerd in de ecologische kweek van kruiden en de gecertificeerde pluk van rozemarijn in het wild. Bij het oogsten worden oude scheuten met een kleine elektrische zaag afgesneden en vervolgens met de hand verzameld. Bij jongere planten die nog niet houtig geworden zijn, wordt met de handschaar geoogst. Een hectare levert ongeveer 50 kg etherische olie op. Het bedrijf beschikt over een eigen distillatie-installatie en levert ons de etherische olie, klaar voor verder gebruik.

Jaarlijks hebben we 5 tot 6 ton rozemarijnolie nodig, waarvan Ecoaramuz ons het grootste deel bezorgt. In het kader van onze duurzame samenwerking met het bedrijf hebben we de bouw van een tweede distilleereenheid voorgefinancierd. Dankzij deze hechte samenwerking zijn we er als organisatie zeker van dat de olie die we verkrijgen zuiver is en voldoet aan onze hoge kwaliteitsnormen, een garantie die niet alle leveranciers kunnen bieden.

Ontdek ook onze andere teeltprojecten:

Ingrediënt

Rozemarijnolie

Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil

Rozemarijnolie is een etherische olie uit de takken en bloeiende twijgtoppen van rozemarijn. Deze olie wordt gebruikt als geurmiddel.