Weleda Benelux maakt gebruik van cookies. Dit doen we om de gebruiksvriendelijkheid van onze website te verbeteren. We gaan echter zorgvuldig om met alle informatie en respecteren hierbij steeds je privacy. Meer informatie over ons privacy-beleid lees je in de Algemene voorwaarden.

 


Weleda Benelux SE

Ubicenter A, Philipssite 5, Bus 25
B-3001 Leuven
België


Calendula

Heilzaam voor de huid
Calendula flowers close up

Calendula, ook bekend als goudsbloem, vind je zowel in medicinale tuinen terug als in siertuinen. Ooit bedacht een monnik de naam ‘bruid van de zon’, omdat ze met haar kopje gedurende de hele dag de zon volgt. Hierdoor absorberen de bloemblaadjes veel licht en warmte, wat vervolgens wordt omgezet in talrijke actieve bestanddelen. Deze stoffen, waaronder carotenoïden, flavonoïden en essentiële oliën, genezen ontstekingen en stimuleren de aanmaak van nieuw weefsel. Calendula staat daarom vooral bekend om haar herstellende krachten en beschermende, versterkende en verwarmende effect op de huid.

Calendula flowers shot from below

De Calendula-planten worden in april gezaaid en vormen samen één oranje bloemenzee. Ze groeien snel en bloeien in juni. Op dat moment worden ze ook direct geoogst. De bloem, blaadjes en stengel, worden met de hand geplukt, gereinigd en te drogen gelegd. Daarna worden de verschillende bestanddelen vier weken lang in een mengsel van alcohol en water gelegd. Op deze manier ontstaat er uiteindelijk een sterke tinctuur, die als basis dient voor verdere verwerking in diverse verzorgingsproducten.

Zuivert en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid
30 ml
Verzorgt de ruwe, schrale of gesprongen huid
25 g
€8.99
Koop nu
Hydrateert en verzorgt
€10.99
Koop nu
Verwarmt en verzorgt de gevoelige huid
€10.99
Koop nu
Reinigt mild en verzorgt
€7.99
Koop nu
Verzorgt, beschermt en hydrateert
€8.49
Koop nu
Ontspannend en rustgevend
200 ml
€11.99
Koop nu
Natuurlijke bescherming tegen cariës zonder menthol
75 ml
€4.99
Koop nu
Intensieve bescherming bij guur weer
30 ml
€6.99
Koop nu
Milde reiniging voor de gevoelige huid
100 g
€6.49
Koop nu
Verzorgt en beschermt
200 ml
€11.99
Koop nu
Reinigt zacht en verzorgt
€12.49
Koop nu
Intensieve verzorging
75 ml
€7.99
Koop nu
Verzorgt en beschermt de billetjes
75 ml
€7.99
Koop nu