Weleda Benelux maakt gebruik van cookies. Dit doen we om de gebruiksvriendelijkheid van onze website te verbeteren. We gaan echter zorgvuldig om met alle informatie en respecteren hierbij steeds je privacy. Meer informatie over ons privacy-beleid lees je in de Algemene voorwaarden.

 


Weleda Benelux SE

Ubicenter A, Philipssite 5, Bus 25
B-3001 Leuven
België


Amandel

Beschermt de huid en brengt haar weer in balans

De amandelboom wordt al meer dan vierduizend jaar gekweekt en voelt zich vooral thuis in het Middellandse Zeegebied, Californië, en Oost- en Centraal-Azië. Kenmerkend voor deze boom is de weelderige zee van witte en roze bloemen die o.a. door Vincent van Gogh prachtig in beeld werden gebracht.

 

Omdat de tere bloesems de kou niet kunnen doorstaan, zoekt de amandelboom veel zon op. De amandelvruchten groeien pas vanaf drie tot acht meter hoogte, tussen de vele bladeren die hen als kleine speren omringen, zodat alleen de warmte van het zonlicht er doorheen kan dringen.

Almond flower in blossom - Weleda

De fluwelige steenvrucht van de amandelvrucht heeft weinig vruchtvlees, dat snel verdort en een harde noot omhult. Deze noot, die zelf dus al door een soort schil wordt omringd, vormt op zijn beurt de moeilijk te doordringen bescherming van de zachte pit. In deze goed opgeborgen en van buiten afgegrendelde pit slaat de amandelboom zijn kostbare olie op. Kortom, als er één vrucht is die de grens tussen buiten en binnen doeltreffend bewaakt, dan is het wel de amandel.

 

Amandelolie is rijk aan mineralen, eiwitten en tal van andere werkzame stoffen. Onverzadigde vetzuren versterken de hydrolipidenfilm op de huid en beschermen tegen uitdroging. Vitamine E is een bekende antioxidant die vrije radicalen aanpakt en zo het verouderingsproces van de huid tegengaat. Aangezien de structuur van de olie lijkt op die van de buitenste huidlagen, kan de huid de ingrediënten goed opnemen.

Zachte verzorging voor de gevoelige, droge huid
30 ml
€14.99
Koop nu
Zachte verzorging voor de gevoelige, gemengde huid
30 ml
€14.99
Koop nu
Intensieve verzorging voor de gevoelige huid
50 ml
€15.99
Koop nu
Milde reiniging voor de gevoelige huid
75 ml
€9.99
Koop nu
Almond Sensitive Skin Body Wash very gently cleanses and cares for the skin.
A particularly mild formula, created using just a few, carefully selected ingredients, to calm irritation-prone skin and gently care for the skin.
A mild formula which calms irritation-prone skin and delivers lasting moisture to sensitive hands.